söndag 29 juli 2007

Familjen åter samlad

Idag kom maken och M hem från Uddevalla. Det hade regnat hela tiden sedan i torsdags. Laget M:s lag skulle spela mot idag hade lämnat återbud. Det gjorde att dom var hemma redan vid 16-tiden. Tur var väl det för kylskåpet var så tomt att det nästan ekade. Så det fick bli en handlingsrunda när bilen och maken kom.
Jag har slagits med krusbärsbusken idag igen. Idag fick jag ihop 6 liter, men det finns fortfarande bär kvar.
Vi har spelat Disneymemory idag med. Fortfarande lika kul. Annars har jag roat mig med att städa huset. Vem behöver gym när det finns dammsugare och dammråttor att jaga!
Svärmor och svärfar kom med 2 stora burkar med svarta vinbär. Gulle dom. Så vad jag gör resten av kvällen är att rensa vinbär om jag inte kan muta någon annan att göra det!
Till kvällsmaten åt vi karrekalops. Jättegott, billigare och går mycket snabbare att göra än "vanlig" kalops. Jag gör alltid tre eller fyr dubbel sats.
Karrekalops: för 4 personer.
500 gram benfri karre
3 morötter
1 gul hackad lök
1 msk margarin
0,5 tsk salt
8 kryddpepparkorn
4 lagerblad
1 buljongtärning
3 msk mjöl
2,5 dl mjölk
1,5 dl vatten
2 tsk soja
Skär köttet i bitar. Bryn dom tillsammans med löken i margarinet i en stekgryta. Lägg i morotspengar, salt, kryddor och buljongtärning. Vispa ut mjölet i mjölken, tillsätt det + vattnet. Tillsätt soja och låt koka 15 minuter. Ät med kokt potatis och rödbetor.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...