söndag 27 januari 2008

Full rulle

Har knappt varit hemma och landat idag, det har varit full rulle. Igår ringde vaccinations-studien som jag anmälde S att vara med i. Det visade sig nämligen att det var fler tillfrågade än vad som skulle få vara med så det var först till kvarn som gällde. Vi var visade det sig en av dom första till kvarnen. Så idag var det första mötet. 1 timme skulle besöket ta. Först var det läkarkontroll, sen provtagning och till sist var det sprutan. Det var tre grupper, en skulle få HPV-vaccin (det är det som jag vill ge S men inte haft råd med) en skulle få både HPV-vaccin och hepapitvaccin och slutligen sista gruppen skulle bara få hepatitvaccin. S hamnade i grupp 3, alltså bara hepaitvaccin. Men när studien är slut får hon HPV-vaccinet gratis i alla fall. Vi fick med en dagbok hem som S ska föra tills nästa gång hon ska få en spruta. Det är ingen "kära dagbok idag har" utan hur hon mår, hur stickstället ser ut, temp och såna saker.
M och L var hos mamma, pappa /mormor, morfar under tiden så när vi var klara åkte vi också dit och fikade. Köpebröds mackor. Som vanligt tycker både barnen och jag att det smakar mycket bättre än hembakt, bagarens barn!
Sen hann vi bara hem och nästan vända i dörren innan S skulle på Gudtjänst i en kyrka som ligger ett par mil härifrån. I "byn" som maken syster och svåger bor i. Det går nästan inga bussar dit så jag fick ställa upp som chaufför. Under tiden S var i kyrkan åkte L och jag till makens syster och fikade. Hon var inte hemma med kusinen och svågern var det så det blev fika, prat och klappning av både katt och hästar innan det var dags att hämta S igen.
Vid det laget var det redan kväll så det var bara att laga kvällsmat och dra en repa med dammsugaren.
Innan vaccinations besöket var M och maken och skaffade en ny familjemedlem. M har nämligen köpt en hamster. Den heter för närvarande Våfflan men M vet inte vad han ska döpa den till. Den har sovit mest hela dagen så jag har ingen bild på tillskottet men det kommer. Hon är jättesöt och när hon tar maten med framtassarna är det bara så gulligt. Jag har tyvärr redan brytit köpstoppet eller så har jag det inte, mat till djuren ingår väl också i det man får köpa? Det tycker i alla fall jag fast maken säger att det är nöjes budgeten och ska ingå i köpstoppet. Hursom helst så har jag köpt mat till "Våfflan". Hon ska väl inte behöva svälta eller? M och S får köpa vad dom vill dom är inte med på köpstoppet kanske jag ska tillägga. Det var därför M blev med hamster.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...