lördag 12 april 2008

Disträ och sånger

L och maken var på cirkus. Dyrt som attan tyckte jag att det var därför fick bara dom två gå. 180 kronor/person om man ville sitta på stol. 160/vuxen och 140/barn om man satt på en bänk. Vi valde bänken och kom undan några kronor billigare. Pengar som gick åt till sockervadd i pausen så det blev inga mer pengar i plånboken. L tyckte det var jättekul så det var helt klart värt pengarna i alla fall. I pausen fick dom klappa kamelerna och det var en höjdare.

Maken, L och S bakade läfsor. Jag har fortfarande ont i axeln så det kändes bra att slippa kavla. Dom blev väldigt goda, jag kan nog överlåta bakningen till andra i familjen. S sa att hon skulle bli hemmamamma med jobb och mycket pengar Hur den ekvationen ska gå ihop vet inte jag.

L går runt och sjunger hela tiden. En sång som hon säkerligen lärt sig på dagis. Det är melodin bä bä vita lamm med texten. Bä bä vita gris kom från Gästrikland. Vet du vad han gjorde, bajsa under bordet. Då kom polisen och stoppa han i ugnen. En annan sång som hörs hela tiden i huset är You raise me up den ska S sjunga med dom andra på konfirmationen. Det var S kompis M:s morfars (han dog för ett par dagar sedan) älsklingsång därför valde prästen att den skulle vara med. Gulligt tycker jag.

När S och jag var och extra handlade till M:s kalas imorgon så fick jag hjärnsläpp eller något. När vi var klara så sa S mamma ska du ha med korgen hem. Jag hade med mig korgen ut ut affären, det var bara att försöka glida in med den igen utan att väcka uppmärksamhet.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...