onsdag 9 april 2008

Glädjebesked och besvikelser

M fick reda på det preliminära intagningsbeskedet till gymnasievalet. Hans första hands val är: hotell och restaurang, där krävdes det minst 70 poäng för att komma in. Hans andra hands val är: samhällsprogrammet och där krävs det minst 85 poäng för att komma in. M har 195 poäng så han kommer preliminärt in på båda sina val och det var verkligen kul.
S fick sina omdömen hemskickade. Hon ligger bra till i alla ämnen. Det som är hennes bästa ämne är matte och där har hon haft vg och mvg på alla prov. Hon har alltid legat på ett starkt vg på gränsen till mvg i matte. Nu har dom nyss bytt lärare i matte och han skrev i omdömet: att om hon fortsätter att jobba på som hon ska så kan betyget bli ett vg eller mvg. Hon har alltså ett g nu. Vilket gjorde henne jättedeppig eftersom hon har lyckats bäst av alla i klassen på vissa prov så borde ju det synas på betyget. Hon har alltid tänkt att det gör inte så mycket om jag inte är bäst på alla ämnen jag är i alla fall bäst på matte. Så har hennes pucklärare sänkt hennes betyg.
När jag lämnade L på dagis så skulle dom gå ut i skogen, jag brukar alltid vänta tills dom har gått iväg och det gjorde jag idag också. Det tog mycket längre tid än vad det brukar för dom hade glömt vantar och ryggsäckar och allt vad det nu var. L och jag var ute på gården. L åkte rutchkana, då kom M en tjej som är ett år äldre än L och började åka med henne. Sen tyckte M att hon och L skulle börja gräva efter skatter i sanden. När jag hämtade L på dagis så satt hon och pysslade med tvillingarna A och S. Det var jättekul att se eftersom hon alltid har lekt själv både när jag har lämnat henne och när jag har hämtat henne hittills. Hennes ena gummistövel hade spruckit i framkanten när dom var i skogen så hon hade haft en hel sjö i stövlarna när dom kom in. Det var bara att gå ner och shoppa efter ett par nya gummistövlar i källaren.
Vi har nu polisanmält lammskinnen. Efter ett par dagar skulle vi få en kopia på anmälan och sen skulle det utredas om det var något som dom kunde spinna vidare på. Det kan dom ju eftersom dom har hennes kontonummer. Det kommer troligtvis att bli en rättegång och då får vi komma om vi vill. Hon kan få fängelse för bedrägeri. Det vill jag absolut inte jag vill bara ha mina 500 kronor tillbaka. Men hon har fått så många chanser nu att det här känns rätt ändå. Dessutom kanske hon har lurat fler än oss.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...