torsdag 15 maj 2008

Idelösningar och ballkonglådor

Kom att tänka på en leksakshängare från IKEA som ligger i bastun tillsammans med andra utrensade saker. Dom väntar på att bli förflyttade till Bra och Begagnat. Den hänger nu i L:s datagarderob till hennes dataspel.

Så nu har jag en sak mindre att tänka på. En annan sak som jag också kommit på en idelösning till är min teförvaring. Jag plockar eget te men dom brukar fastna i pannrummet i sina buketter eller på sina torknät. När jag vill dricka te så är jag oftast för lat för att gå ner och hämta så det blir oftast påste eller te som är förflyttat från pannrummet till en av mina tre teburkar. Jag behöver alltså fler teburkar, men vill inte köpa några. Men så slog det mig att jag har massor med tomma glasburkar i förrådet. Om jag sätter servetter på dom (decoupage) så löser sig det problemet. När vi var och köpte växter idag så slank det ner en packe servetter för 19 kronor. Om det blir bra återstår att se. Jag lägger ut bilder när jag har gjort den första. Idag har jag haft så ont i min axel att jag knappt klarat av att äta eller borsta tänderna eller någonting så jag är inte direkt upplagd för pyssel. Vi köpte förutom servetterna två tomatplantor, en paprikaplanta och frön till sallad. Jag tänkte om ifråga om våra ballkonglådor. Det vi behöver ha mest är sallad varför då plantera blommor bara för att "alla andra" gör det. Visst det kanske kommer att se lite roligt ut med sallad i ballkonglådorna mot gatan men det bjuder jag på. Jag hittade en stor kruka under trappan som vindruvan ska få sitt hem i. Ballkonglåda blev det ingen för det fanns ingen vanlig utan bara själv-vattnande som kostade för mycket. Jag har sått chili och gurka så det ska också planteras så fort vädret och axeln tillåter. Har regnat nästan hela dagen. Maken var och köpte sand häromdagen. L:s sandlåda har länge haft mer leksaker än sand i sig. Sen behöver vi ha sand för att lägga under plattorna och för att blanda i kompostjorden. Vi har tre komposter så vi har alltså massor med prima jord. Problemet är bara att det blir för stark att så i bara den. Så vi blandar den med sand. Jag vägrar att köpa blomjord när jag har egen.

När jag lämnade L på kyrkis så stod en av dom andra mammorna och kyrkisfröken och ojade sig över att H och S bara hade varsitt äpple med sig till mellis. Varför bryr dom sig? Dom brukar alltid ha med sig både mackor och allt möjligt. Dom kanske bara ville ha ett äpple, dom kanske skulle bort och äta direkt efter kyrkis. Dessutom är det nyttigt med frukt. Kyrkisfröken sa att dom kunde få varsin fralla av henne. Men då sa den andra mamman "då får dom ju marmelad på så det blir världens sockerchock". Hennes dotter har alltid med sig riskakor. Nog för att riskakor är gott men hur kul är dom att äta varje dag? L hade med sig maränger och digestivekex. Jag undrar vad hon skulle ha sagt om hon visste det! Jag äter marmelad på mina smörgåsar till frukost varje dag och jag får inga sockerchocker. Även om jag skulle behöva få det så det blir lite mer gjort på mornarna här. Tar nästan ända fram till lunch innan jag vaknar till. När vi skulle åka från kyrkis, jag tog bilen dit för vi skulle åka till affären och köpa växterna med maken annars brukar jag alltid gå. Så var det packat med bilar överallt på parkeringen, på gräset, utanför kyrkishuset, överallt. Jag fick ställa mig på gräset precis vid dörren. Det visade sig att det var vårfest på dagiset som ligger bredvid kyrkis. Vi bor i en förort som inte är speciellt stor. Det tar ungefär 5 - 10 minuter att gå till centrum beroende på vart man bor. Varför tar då alla människor bilen?

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...