måndag 19 maj 2008

Talpedagog och utvecklingssamtal

Jag har varit på utvecklingssamtal på L:s dagis. Hon har fått göra glada eller ledsna munnar beroende på hur hon känner sig i olika situationer. Sen hade vi fått ett papper som vi fick skriva i innan, alltså det vanliga. Känns som om jag har varit på minst 1000 utvecklingssamtal i mina dar! L hade gjort en glad mun på att vara ute på dagis och en ledssen mun på att vara inne. På frågan om hon gillade sin matplats så hade hon svarat att hon gillade tallriken. Hon hade gjort en glad mun på att vara hemma och en ledssen mun på att vara på dagis. Jag som känner någonstans i mammahjärtat att dagis inte är för henne fick påspädning på min känsla.
På eftermiddagen var det dags för talpedagogen igen. Det var för övrigt det enda dagis hade att säga som inte var helt okey, L:s språk. Men dom tycker att det går mycket bättre. Den riktiga talpedagogen var inte där alls idag utan vi hade bara eleven. Men vi spelade spel och berättade sagor så det var trevligare än på länge. När vi åkte hem stod det en polisbil och blockerade hela ena körfältet. Bakom polisbilen stod det en bil vänd med näsan åt oss, han hade kört i fel riktning. Tur att polisen kom när den gjorde annars hade det kunnat slutat riktigt illa!
Till kvällsmat gjorde vi vegetarisk lasagne. Vi byter ut köttfärsen mot spenat annars lagar vi den som en "riktig" lasagne. Supergott tycker alla i familjen. Gjorde två stycken när vi ändå höll på. En gratinerade vi inte utan fryser som den är i formen tills nästa gång det vankas vegetarisk lasagne. Sparar både el och disk.
Här är den gratinerade lasagnen.

Ett tag gjorde vi dubbel sats av alla ugnsrätter och frös till en andra gång. Jag har läst någonstans att ugnen drar massor med el.
Kudde som S har gjort i syslöjden. Alla fick arbeta fritt. Verkar som om hon har ärvt makens och min kretiva ådra. L blev så förtjust i den att den nu ligger i hennes säng.Min sjukskrivning går ut idag men jag har ondare än på länge. Så den där j**la sprutan hjälpte inte ett sk*t. Inte har doktorn ringt heller så jag måste gå till vårdcentralen imorgon igen. Om jag får komma dit, sist kändes det som om sjuksköterskan släppte dit mig på nåder. Jag har haft ont i 10 veckor nu varav jag har varit sjukskriven i 7 veckor. Borde inte doktorerna ha kommit på vad det är eller börjar utreda eller vad som helst. Vissa dagar gör det så ont att mina barn får hjälpa mig att klä på mig och kamma mig.

1 kommentar:

Växla ner sa...

hanni, jag skrev ju att burkarna var fina, men då under tompalm. och kudden var jättefin också så du har gott brå på dina barn
din axel tycker jag att jag känner igen, jag har ju gått så i flera år, men blev bättre av mig själv förra året, och nu kommer det sporadiskare. Du skriver du har svårt att kamma dig tex, det är ett klassiskt symtom på att en sena i axeln kan vara inflammerad. Men så kan det oxå vara som i mitt fall, en skada på nacken, ortopeden misstänkte faktiskt och hans test visade på diskbråck i nacken, men gudskelov visade MRT att det var förslitning. Och inga tabletter hjälpte när det samtidigt blev nervskada av det (nerven kom i kläm). Men nu kommer trösten, när jag varit hemma och sjukskriven i 3 månader för annan åkomma, då helt plötsligt vaknade jag en dag smärtfri, för min smärta satte och sätter in som värst nattetid då jag ligger och stortjuter i sömnen, och huvaligen när jag spritar, för när musklerna slappar då kommer värken.
Jag tycker du ska be din läkare att kolla din nacke, finns ett jättenkelt test, och det bör han/hon känna till. Annars så är det så här; doktorn vrider ditt huvud åt sidan och sen drar han armen rakt upp och jävlar va ont det gör, och om det jävlar gör så ont, då tycker jag du ska kräva MRT för ev nackskada
nu har syster Lena gjort vad hon kunnat för att hjälpa dig med din diagnos. Lycka till imorgon

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...