tisdag 27 maj 2008

Te och saftkokeri

Vet inte om det är tabletterna som äntligen har hjälpt. Jag har nästan inte haft ont alls idag (förutom i magen som jag får av tabletterna - pest eller kolera). Jag vill ju verkligen göra alla ekonomiska spartips grejer som gör att vi har ett lågt matkonto och som gör att jag har kunnat vara hemma med mina barn i 4 år. Saker som jag inte har kunnat göra nu när jag har haft ont. Vissa saker har jag gett bort till maken eller barnen. Vissa saker har jag försökt att göra själv fast det gör ont. Vissa saker har jag inte gjort alls. Koka saft är en av dom sakerna som inte har blivit gjort förrän idag. Förut har jag vägrat att köpa saft så länge som vi har en massa bär i frysen. En sak som jag har fått frångå ett bra tag nu, mycket köpesaft har det blivit. Det har gjort att M och S helst inte vill dricka saft utan dricker juice till fikat istället. Men så idag, äntligen har jag kokat saft! 3 liter krusbärssaft och på resterna gjorde jag 4 burkar marmelad. Sen har jag plockat rabarbern och ställt den kallt till imorgon då den ska silas.
När jag skjutsade S till en kompis som bor mitt ute i skogen så stannade jag och plockade blåbärsris. Eller rättare sagt när jag backade upp på en skogsväg så backade jag över ett träd. Så nu har maken börjat tjata om backvarnare igen. Jag kan väl inte hjälpa att det står en massa träd ivägen! Jag torkar riset till te, bra för det är urindrivande och bra mot urinvägsinfektion. Sen har jag skördat den första citronmelissen i trädgården så den hänger också på tork.

Jag har ringt till försäkringskassan för att jag inte har fått någon ny anmälan att fylla i. Jag hade plats 120 i telefonkön. När det äntligen var min tur så sa handläggaren eller vad det kallas att man inte ska skicka in någon ny anmälan. Man ska bara skicka in dom nya läkarintygen. Bra att dom talar om det så att man vet. Det ena läkarintyget har jag haft i 2 veckor det andra i 1 vecka. Fick i alla fall sjukpenning för 2 veckor. Tror jag eftersom jag inte har fått någon spec på det utan pengarna fanns bara på kontot. Så nu går vi på plus minus noll denna månad också.

3 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Här har du en till som är mkt hemma och samlar på spartips, men jag är sjukpensionär och har inga barn.

Vilken del av landet bor du i?

Växla ner sa...

va skönt att värken börjar ge sig, ha en fortsatt bra dag

hemmamamman sa...

Strumpstickan visst är det kul att samla på spartips. Vi bor i mitten av Sverige. 30 mil från Göteborg och 20 mil från Stockholm.
Trevlig dag till också ekonomisanering. (och alla andra med).

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...