torsdag 1 maj 2008

Toarullar och pengar

Glömde skriva att jag fick min sjukpenning från försäkringskassan igår. Så nu går det ihop denna månad också. Fick bryta köpstoppet idag med genom att köpa toarullar. Jag vet inte vad det är med toarullarna i detta huset, dom tar slut hela tiden. En rulle räcker som längst två dagar. Känner hur pengarna bara "spolas" iväg. Det känns skit rent ut sagt.
S kom hem från sin kompis C. Men M åkte iväg på innebandy cupen i Falun och har kommer inte hem förrens på söndag kväll om dom går vidare till finalen. Känns inte som familjen och jag är hel när det är någon som är bortrest. Jag vill ha alla runt mig hela tiden.
Tur i oturen var att makens solfångar kurs inte blev av för det var för få anmälda. Tur för att kursen kostade 900 kronor. Otur för att en solfångare gör att vi får lägre elkostnad. Sen blir det i och för sig inte en solfångare bara av att maken går kursen. Själva solfångaren med alla tillbehör ska ju köpas också. Så det är nog bra om den investeringen kan vänta lite. Fast så är det ofta: för att spara pengar måste man lägga ut pengar. Storköp kostar mer än bara en vara. Om man har barn så kostar tygblöjorna. Alternativa mensskydd som tygbindor eller menskopp kostar en del att köpa. Är det något extrapris man vill köpa så måste man ha dom pengarna att lägga ut just då. Även om man sparar in pengarna senare så är det en utgift som man kanske har svårt för just då.
Jag har läst klart Simply living och blev så inspirerad att jag har tvingat maken att läsa den också. Jag kommer att köpa ett eget exemplar tror jag för jag vill kunna läsa den när jag vill för att tanka inspiration ur. Det var ett kapitel som handlade om att rensa ut bland sina grejer. Jag har flera böcker om Feng shui så jag rensar med jämna mellanrum så vi har inte så "jättemycket" grejer. Men när jag tänker efter så har vi 3 förråd. Men alla är inte överfulla utan mer möblerade som vanliga rum. Så det skulle kunna minskas ner till 1 förråd. Ett förråd har vi jul- och påsksaker i, kuddar och täcken, skridskor, pjäxor och hjälmar. Förråd nummer två har vi leksaker som väntar på att L ska "växa" i dom. Leksaker som vi har kvar efter M och S. Gamla bebissaker (slutar aldrig hoppas på en fyra), skolsaker och fiskegrejer. Det tredje förrådet är kläder och skor som barnen (mest L) ska växa i. Kläder som jag fyndat på reor eller köpt begagnat eller sparat efter M och S. Flaskor och burkar till saft och sylt. Utflyktssaker, trädgårdsdynor och andra utegrejer. Förråd tre på bild här:

2 kommentarer:

Växla ner sa...

mä, va stökigt du har (skratt). Blir som vanligt glad över att läsa hos dig, hur är det med axeln förresten, fått cortison än (din fegskit)
ha en jättebra helg, kram

hemmamamman sa...

läkaren har övergett tanken på cortison eftersom jag har ont i fler leder så jag går miste om det roliga, tyvärr (ler jättestort).

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...