fredag 6 juni 2008

Brev, flaggor och bregott

Svenska flaggans dag gick obemärkt förbi här. Nästan i alla fall. Vi kom på det efter lunch och satte upp flaggan. Till kvällsmat åt vi hemgjord chili med ris så inte ens maten var svenskt.
Maken nattvandrade igår eftersom det var studenten. Det hade varit ett stort hav av studenter framför scenen i Stadsparken och det hade sett jättemäktigt ut. Tyvärr hade det varit väldigt mycket fylla och förstörelse också. Så han har varit seg hela dagen vilket har smittat av sig på oss andra också. Det enda jag har gjort (förutom tvättat, lagt in tvätt, bäddat rent i sängarna, lagat mat X 2 och diskat) är att slappa framför poolen. Nu är ju inte det så lyxigt som det låter eftersom det är en stor uppblåsbar modell men visst låter det bra? Jag har till och med badat och det är en stor bedrift för att vara mig. Jag är en badkruka med stort B och vill helst inte bada alls om det inte är över 25 - 30 grader i vattnet. Jag har lämnat och hämtat L på ett barnkalas också. Hennes dagiskompis J fyllde år och hade kalas. Stackars hans föräldrar att ha kalas i denna värme. Det är tur att ingen av mina barn fyller år på sommaren.

S och jag har skrivit ett brev till rektorn på S skola. Alla hennes klasskompisar ska skriva under det. Eller brev och brev det är bara två meningar långt men vi fick med allt vi ville säga så det duger bra. Så här skrev vi: "Vi elever i klass xx tycker att xx är den bästa läraren vi har haft. Vi vill gärna ha kvar henne när vi ska börja 9:an. Om det inte går att ordna skulle vi vilja ha henne i alla fall i något ämne". Att det fungerar med "protest" listor har jag exempel på. Lekparken på baksidan av våra hus var helt fallfärdig och kommunen vägrade göra något åt den. Dom sa att dom hade frågat alla boende i området om dom ville ha lekparken eller inte. Det var enligt dom ingen som ville ha den kvar. Men jag samlade namnunderskrifter från alla grannar på gatorna runt omkring om att vi ville ha kvar lekparken och att den skulle rustas. Alla skrev på. Sen lämnade jag listan till kommunkontoret. det tog inte många veckor så hade dom gjort en ny lekpark. Det här var när M och S var små så nu börjar lekparken ramla sönder igen så jag får väl ge mig ut och samla namn igen! Sen har jag samlat namnunderskrifter på Öppna förskolan om vårdnadsbidraget också. Alla mammor utom två skrev på. Det var innan regeringen bestämde sig för att det ska finnas i dom kommunerna som vill. Min kommun är en av dom som vill så det kanske var min och alla andras listor som avgjorde saken.

Jag köper alltid bregott till våra smörgåsar. Jag har hört att det är plastkulor och annat konstigt i dom billiga smörgåsmargarinerna. Dessutom är bregott gjord på naturliga råvaror. Häromdagen fick jag slut på bregott. Dagen före hade jag varit och extra köpt mjölk och frukt. Dagen efter skulle vi och göra månadshandlingen på Willys. Så jag kände absolut inte för att åka och handla smör. Vi har ingen butik i våran by utan måste åka eller gå 3 - 4 km till närmaste affär. Men jag har ett recept på bregott som smakar precis lika gott som det köpta, om det blir billigare vet jag inte jag har inte räknat på det. Men som ett kul vetande så kommer receptet här:

Bregott. Mixa 250 gram rumsvarmt smör med 1 dl vatten. Tillsätt 1 dl rapsolja droppvis. Fortsätt mixa. Salta eventuellt och förvara i en bytta med lock.

Fortsättningen på rundvandringen kommer här. Vi kommer idag till det sista våtutrymmet nämligen duschen i källaren. Till vänster är duschen och bastun. Själva omklädningsrummet fick maken i present av alla i familjen och släkten när han fyllde 30 år. Bänken som är både sittplats och förvaring är ett gammalt blombord som mamma och pappa inte ville ha när dom flyttade. Vi har gjort om det till en sittbänk och skruvat fast den i väggen.

När jag läste det här visste jag inte vad jag skulle tänka. Hur tänkte mamman egentligen? Var det bara ett skoj som hon sa? Vad hade hänt om någon hade bjudit på bebin? Vad pratar jag om egentligen? Jo om en mamma som lade ut sin bebis på försäljning på E-bay. Läs här.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...