fredag 20 juni 2008

Glad midsommar

Vi har inget traditionellt midsommar firande i den P.ska familjen. Vi startade en ny tradition förra året då vi åkte till Parken Zoo. Nästan inga människor och nästan inga köer. Så idag gick vi upp tidigt enligt S och M som sover till lunch (klockan 9.00) och startade färden mot Eskilstuna. Det var lika bra som förra året, till och med bättre eftersom regnskurarna inte var lika många som förra året. Först styrde vi kosan mot djuren och där träffade vi en kusin.

När vi gick in i Zoo labbet träffade vi en jättetrevlig djurskötare som verkligen brann för sitt jobb. Jag och maken talade om att grodorna snart är utrotade och hon hörde det. Sen fick vi höra massor om olika grodor, vad man kan göra för att rädda dom, vad det beror på att dom snart är utrotade och massor mer annat. Jag ska sluta tvätta med tvättmedel och bara hålla mig till tvättnötterna. På informationen står det om bland annat det djurskötaren berättade för oss. Det står även att man kan vända sig till amphibianark eller parken zoo om man vill hjälpa till att rädda grodorna eller veta mera.

Efter alla djuren åt vi en medhavd lunch bestående av varm korv med bröd. Jag har en termos som jag fick "ärva" av min mamma för flera år sedan som passar perfekt till korv.

Till efterrätt/kaffet blev det jordgubbspaj. M åt upp varenda smula så det var väl ett gott betyg.


När vi hade varit en kortis hos Fantomen och lekparken. Alla åkte linbana utom maken (även jag). Fast jag höll på att fastna men det är en annan historia. Så gick vi till nöjesparken. 135 kronor kostade åkband, då hade vi redan betalat 670 kronor i entré och så mycket åkgrejer har dom inte så vi blev snåla och köpte åk biljetter för 300 kronor istället. L fick åka sin älskade "orm".


Flera gånger till och med. Jetstar gick sönder mitt i åket förre M och S som dom fick inte åka den men dom var glada med besöket ändå. Tur att det inte var dom som satt fast mitt i svängen.
Väl hemkomna så har vi firat "som man ska" med sill, färskpotatis och jordgubbar Vi har till och med haft en midsommarstång. Även om det är en bordsmodell som jag har gjort själv.

Från oss alla till er alla en riktigt glad midsommar.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...