tisdag 24 juni 2008

Loppis och nya användningsområden

Jag, S och L gick till kyrkans sommarloppis. Jag såg några saker där när vi lämnade grejer häromdagen som jag ville titta närmare på. Korgstolen var redan tingad, dataskrivbordet var borta och säng-gaveln kostade 600 kronor. Så fin var den inte att jag vill betala 600 kronor. Vi har redan en säng-gavel som duger bra. Jag letade efter tre saker idag (fynd letar jag alltid efter men det vet jag inte innan vad det blir). En såskanna, när jag gör chokladsås har jag ingenstans att hälla den i för serveringen. Brukar använda en glasburk men vad snyggt är det på en skala? En gammal kastrull som vi kan ha bredvid kompostkastrullen i sopskåpet, i den ska vi slänga brännbart avfall. Sen ville jag ha en temugg som jag ska göra om till ett ljus och ha som prydnad i köket. Jag hittade bara en temugg.
L cyklade till loppis och grejerna vi köpte låg i hennes korg. När vi var nästan hemma cyklade hon omkull. L höll men koppen tappade en liten bit. Det vita i bortre hörnet. Vi köpte även mer på loppis (fynd). L hittade en häst. Sen köpte jag en DVD film (Denver the last dinousar) och en pyamas till L att växa i. Allt till det braiga priset 38 kronor. På vägen hem grämde jag mig över att jag inte hade fått någon såskanna och kastrull men sen slog det mig. Jag har en gammal tekanna som jag aldrig använder men har sparat av sentimentala skäl. Den kan jag använda som såskanna.
Sen funderade jag på om det inte fanns något annat att använda till brännbart. Då slog det mig. Vi har en diskbalja under sopskåpet som vi sköljer disken i. Den kan vi slänga det som ska till öppna spisen. Det är ju bara att tömma den innan man diskar.
Varje gång vi har sophämtning blir jag fascinerad över vad lite sopor vi har. Vi har tömning en gång i månaden mot varannan vecka som nästan alla andra här har.
Jag har "skördat" citronmeliss för andra gången i år. Sen har jag plockat pepparmynta för första gången i år.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej söt tekopp,tur att L inte gjorde sig illa!!
Slutat läsa gör jag aldig,din blogg är kvällenshöjdpunkt,och min motivation till att leva sparsamt för att kunna stanna hemma med barnen!TACK

AnnH

Rosengeranium sa...

Du har ju världens coolaste såskanna!

hemmamamman sa...

AnnH tack dina ord värmer jättemycket.
rosengeranium, visst är den häftig.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...