måndag 14 juli 2008

Kökstjänst och bad

Idag är min första jobbvecka efter min semester. Jag hade bara två veckor i år. Bara och bara förresten. När jag har jobbat på timmar förr om åren så har jag inte ens varit ledig så länge. Nu går jag på en 50% tillfällig tjänst och fick hela två veckor ledigt. Synd bara att dom har gått så fort. Har ledig dag idag så jag börjar imorgon. Min tjänst tar slut den 15 augusti och efter det har jag ingen aning om vad som händer igen.
Jag har mest stått i köket och lagat mat. Igår lade jag kidneybönor i blöt och idag har jag kokat dom. Jag har en tryck-kokare som jag kokar små mängder bönor i. Det får bara plats enkla satser och oftast (läs jämt) när jag gör ärtsoppa och bruna bönor gör jag dubbel sats så då är den för liten. Men till kidneybönor passar den purrfekt som L brukar säga. 5 påsar blev det som vi ska ha när vi gör chili corn carne. sen kokade jag en jättesats med pizzasås. Det är så bra att ha färdig pizzasås i frysen, det är bara att tina och smeta på. Passar bra till varma mackor också. 8 kartonger pizzasås finns nu i frysen färdig att använda. Till sist gjorde jag vårrullar. Det är bra att ha till mellis mellan skola och sen träning. Slutar inte förrens 21.30. Även bra att ha som reserv om matlådorna tar slut. (Eller om man är för trött för att göra mat).
Efter att ha friterat vårrullarna var jag jättesvettig. Ett par kilometer härifrån finns det ett bad. Det är en familj som har upplåtit ett bit av sin tomt till en badplats för alla. När M och S var små var vi där jättemycket, med L däremot har vi aldrig varit där. Förrens idag. I och med att vi köpte poolen så blev det inte så att vi åker dit för att trängas med alla andra. Det brukar vara så mycket folk att man får vara glad om man får en ståplats. När maken, jag och L kom dit var det tomt på folk. Men när vi hade varit där ett par minuter kom det tre familjer till. I och för sig kom vi inte dit förrens vid 17.00 tiden och det har varit lite omväxlande väder. Skurar/sol/molnigt. Men det brukar vara packat även om det vräker ner.

2 kommentarer:

Växla ner sa...

gött att du är tillbaka igen, har saknat dig

Anonym sa...

Hej!
Oj vad kul att du är tillbaka! Sakanaden var stor de dagarna ni var bortresta!! Vill du dela med dej av pizzasåsreceptet?
Känns som att jag börjar ha en del av dina recept nu..
Är det nåt jag kan bidra med istället i receptväg???
AnnH

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...