fredag 25 juli 2008

Ringblommeolja och fynd

Förutom att svettas så har jag "jobbat" hemma idag. Jag har gjort ringblommeolja för att ha till salva i höst och vinter. Ringblomma funkar på nästan allt. • Hjälper sår att läka snabbare och utan ärrbildning - allt från små hudsprickor och såriga bröstvårtor till svårläkta och kroniska sår som liggsår och bensår. • Lugnar nybildad och känslig hy, röda stjärtar, insektsbett, solsveda, brännskador och frostskador. torr och kliande hud, mycket använd vid eksem inklusive psoriasis. • Tar ner svullnader i varbölder, blåmärken och svullnader.

Jag har tvättat alla sängkläder och bäddat rent i alla sängar. En stor bedrift eftersom det är så vaaaaarmt. Fast tvätten torkar ju fort i alla fall.

Sen har vi varit på shoppingrunda. Om vi har brytit mot köpstoppet är väl en tolkningsfråga. Vi har köpt vin på systemet. Vi gör alltid eget vin men efter att jag upptäckte världens godaste ekologiska vin så gör köper vi alltid vin. Tyvärr verkar alla andra gilla samma vin som jag, det var slut igen. Jag blev så besviken att jag köpte 6 andra flaskor med ekologiskt vin att prova istället. Andra stoppet var Lidl där vi bunkrade kyckling, glasspinnar och ost. Tredje stoppet var hemma hos en familj där vi köpte en Hol förvaringsmöbel. Dom såldes på Ikea men har utgått ur sortimentet så jag har varit på jakt efter en ett tag. På Blocket hittade jag en. Tyvärr fanns den i en stad 8 mil härifrån så maken totalvägrade. Igår när jag kom hem från jobbet surfade jag runt lite på Blocket och det fanns en i våran stad, inlagd samma dag. Nu är den min, bara min (okey resten av familjens med).

Billigare än Ikea, kan det bli bättre?

Köpstoppsanki har skrivit tre saker som hon har slutat med efter att hon börjat leva enkelt som hon inte saknar. Hon har kaffe, nagellack och tidningsprenumerationer på sin lista. Om jag ska göra en så blir det lite samma som Anki.

1. nagellack, jag lackar aldrig naglarna längre. Eftersom jag jobbar inom vården så får man egentligen inte ha nagellack på fingrarna men jag har alltid haft på tårna. Något som jag helt har slutat med.

2. Tvättmedel. Jag vet inte om det räknas men jag köper aldrig tvättmedel längre utan kör med mina tvättnötter.

3. Bindor. Sen jag upptäckte menskoppen så, jag ska inte skriva att jag inte köper det längre eftersom jag har en dotter men jag köper dom aldrig till mig själv längre.

Tidningsprenumerationer har jag sagt upp alla som bara innehåller en massa ytligt köp det och det, banta, kläder, smink och liknande. Tyvärr (eller inte egentligen) har jag upptäckt Camino och Ecoqueen som jag nu prenumererar på.

1 kommentar:

Ann-Christin sa...

Jag är lite nyfiken på tvättnötter, tar det bort fläckar bra? Mina barn är hopplösa på att lorta ner sig.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...