söndag 24 augusti 2008

Hjälp, sand, blå och man tager vad man haver.

Maken och M gick på bilkurs idag. M får börja övningsköra. Nu för tiden måste den som ska ta körkort gå på kurs med den han ska övningsköra med. Det är en kurs på 4 timmar som kostade 400 kronor. Det är trafikskolan som har den. Dom fick också ett erbjudande. Halkkörning, uppkörning (inklusive lån av bil), teorilektion och 5 körlektioner till det hutlösa erbjudandet 6500 kronor. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när maken berättade det. Bara en körlektion på 70 minuter kostar 650 kronor. Vi hade tänkt att övningsköra så mycket som möjligt själva med M men det landar säkert på åtskilliga tusenlappar i alla fall.

L och jag var till lekparken. Vi gjorde alla saker som man vanligtvis brukar göra i en lekpark, klättrade, gungade och åkte rutchkana. Sen höll L på och gjorde sandtårtor och sandänglar. Hon blev helt sandig i håret och i kläderna. Vem har sagt att det bara går att göra änglar i snö? Det går precis lika bra i sand.

Jag ramlade i trappen igår. Jag trodde att trappan var slut när det var två steg kvar. Beviset är två blåa och svullna knän. En blå och svullen fotsula. Jag kan knappt gå utan att oja mig. Så fort någon petar mig på det blåa vill jag bara skrika. Nu förstår jag lite bättre hur det känns för dom stackarna som ramlar på jobbet och blir alldeles blåslagna.

Vi gör egen glögg varje år. Dels ger vi bort den i julklapp till svåra att hitta på julklapps personer. Dels dricker vi den själva. Det blir ungefär 10 liter varje år som ska tappas upp på flaskor. Eftersom jag gör egen saft så brukar det vara brist på flaskor. Dom som vi ska ge bort brukar vi köpa snygga saftflaskor till. Efter att vi druckit upp saften. Nu har vi börjat köpa lite vin på systemet. Förut har vi alltid gjort eget vin också så flaskbristen känns inte lika akut till glöggen längre. Om inte alla flaskor är fyllda med saft såklart. Än så länge har vi bara två vinflaskor så när jag tappade upp äppeldrickan som jag gjorde igår fick jag taga vad jag hava.

Jag kanske ska fylla glöggen i M och S vattenflaskor också! I slutet på november brukar jag börja med glöggen så några fler vinflaskor hoppas jag att det blir innan dess.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...