söndag 31 augusti 2008

Kalas, möss och plommon

L var bjuden till H på kyrkis 5 års kalas. Det var alla tjejer från H:s dagis och L från kyrkis. Jag var lite fundersam på hur det skulle gå. L brukar anpassa sig till dom flesta miljöer så som vanligt gick det jättebra. Häromdagen i den lokala tidningen hade dom jämfört kalas. Dom hade jämfört kalas på buslandet, skojlandet, Macdonalds, badhuset och hemma. Borta kalasen kostade mellan 100 - 150 kronor/barn. Hemma kalaset kostade 35 kronor/barn. I och för sig beror väl det lite på vad man gör för aktiviteter, har för godispåsar och vad man bjuder på. Till H:s kalas hade dom beställt en trollkarl. Jag frågade vad dom hade betalat för honom, 700 kronor kostade han att hyra. Det beror på hur många barn man bjuder men det känns som om det kan kosta nästan lika mycket som ett borta kalas. På L:s kalas i mars så köpte jag ballonger att göra ballongfigurer av. Jag tordes aldrig lära mig knyta dom men S tyckte det var jätteroligt och tog över den uppgiften. Det var uppskattat och vissa av barnen brukar fortfarande prata om det. När S var liten önskade hon sig en trollerilåda så jag kanske ska ge henne en ny så hon för öva tills L har kalas nästa år. Istället för kaniner kan hon trolla fram marsvin ur hatten.

Igår när vi var och handlade hittade L en mus som hon "bara måste ha". Den kostade 20 kronor så hon fick den. Den är jätteäcklig, när man tar på den känns den helt gelè-ig och den ser dessutom äkta ut. L den lilla rackarungen har lagt den under makens kudde. Får se om han märker den när han ska sova ikväll.

En av våra "grannar" (hon bor på en annan gata) har ett plommonträd. Hon har så mycket plommon att grenarna nästan ligger på marken. Vi träffades när vi gick på en tårtkurs ihop för 4 år sedan och har träffats och fikat sporadiskt. Hon jobbar 100 % och har en make som jobbar på sjön och är borta 3 månader i taget så hon har fullt upp. Hennes son och L lekte mycket när dom var mindre, men nu har det inte blivit så mycket eftersom han har hamnat i tjej bacill stadiet. Hon var ute när jag hämtade L på kalaset och ville att jag skulle komma och plocka plommon och fika. Så nu har vi en hel påse (modell Coop/Ica) plommon i kylskåpet. Jag gillar att äta plommon, men om jag äter för många (läs mer än en) så får jag akuta toabesvär.
Jag brukar köpa eller tänka ut vad jag ska köpa / göra för julklappar redan under sommaren. Det började jag med när jag var hemma på heltid och inte hade råd att köpa alla julklappar i december utan var tvungen att sprida ut dom under året. Nu är sommaren slut och jag har inte ens börjat än så jag fick lite panik idag. Min pappa gillar teknikprylar nästan lika mycket som brända mandlar. En sida med bra julklapp/presentideèr till honom är Cool Stuff. Jag hittade två stycken till honom men jag tänker inte skriva vad det är. Men jag hittade en musmatta som jag kände "den måste jag bara ha" på. Jag köpte den inte men jag vill ha den!

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...