söndag 3 augusti 2008

Lån?

Vi skickade in en låneansökan till banken häromdagen. Bilen börjar bli gammal för den årsmodellen och börjar få ålderskrämpor. Vi byter nästan saker varje månad. Vi har sett ut en bil som vi vill ha. Billån blir alldeles för dyrt så vi tänkte låna mer på huset. Pantbreven räcker inte till så då får vi göra nya pantbrev för 5000 kronor. Banken svarade ja på våran låneansökan men sa också att vi inte har något låneutrymme kvar efter detta lån om vi behöver reparera huset. Något som vi inte hade haft en tanke på när vi skickade in låneansökan. Vi har funderat hela helgen. 220.000 kronor för en bil är mycket pengar, vill vi verkligen lägga så mycket på en bil? Ska vi köpa en bil för 120.000 kronor och reparera badrummet som är i desperat behov av en upprustning för resten av pengarna. Toaletten spolar som den vill. Ibland vill den inte sluta spola och ibland vill den inte spola alls. Dessutom så läcker den så det rinner brunt (gissa vad det är i det) vatten efter väggen bakom toaletten. Ska vi bara låna 120.000 kronor och behålla bilen vi har? Ska vi bara låna 120.000 kronor och skita (som om vi inte gör det ändå?) i badrummet och bara köpa ny bil? Vi har fått papprena från banken hemskickade men har inte skrivit under dom ännu. Vi funderar och funderar. Även om vi får laga bilen så kostar inte det lika mycket som en ny bil för 220.000 kronor. Vi har nu kommit fram till att vi ska låna 120.000 till badrummet och behålla bilen. Maken ska ringa banken imorgon och meddela det. Sen ska vi leta reda på en rörmokare som kan komma och börja fixa rör. Vi hade Comfort här för ett tag sedan och skulle beställa hela badrumsrenoveringen av dom. Vi fick en ritning och ett kostnadsförslag. Jag kommer inte ihåg exakta siffror men det rörde sig om mer än 100.000 och då var det inga "vitvaror" (eller vad det kallas i badrummet) med. Sen var badrummet det fulaste jag sett på länge. Han hade inte lyssnat på hur vi ville ha det alls.

1 kommentar:

Anonym sa...

jo jag tror ni gjorte riktigt rätt för som en kmpis till mej sa att för det mesta kommer man ju lika långt i en Lada som i en Mercedes det är bara fråg om komforten..
Allt gott
AnnH

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...