söndag 17 augusti 2008

Vem behöver banta?

Jag har (som jag skrivit förut) 15 kilos övervikt (25 enligt viktväktarna, där jag gick för flera år sedan). Det mesta av övervikten sitter på magen. Men vadå då jag har fött tre barn. Problemet med det är: för det första att trosorna skrynklar ihop sig i en korv under magen. För det andra att folk brukar klappa mig på magen och fråga om jag är med barn. Det andra problemet tror jag att jag har löst nu. Jag har nämligen köpt push up bh:ar. Nu har jag så stora tuttar att det är ingen som tänker på den stora magen längre. Vem behöver banta det är bara att köpa push up. Dom innehåller byglar och nu har jag vant mig vid det. Men det måste vara en karl som har uppfunnit bygelbh:ar. Det är bara att sätta på sig en så känner man varför. Jag är av naturen väldigt lat så jag tvättar mina bygelbh:ar i tvättmaskinen fast jag vet att man inte ska. Jag har slutat med det nu. Jag har en tvätt påse som jag lägger dom i, men ibland smiter dom ur den. Det var det en som hade gjort sist jag tvättade. Bygeln hade dessutom smitit ur bh:n och satt sig i tvätt-trumman. Där den satt stenhårt fast. Jag lyckades lirka loss den efter en lång stund. Nu har jag petat in bygeln i bh:n igen och sytt igen hålet. Men när dom var har börjat smita brukar det vara svårt att hålla kvar dom. Numera handtvättar jag dom.
Både jag och maken har mosat idag. Jag har gjort äppelmos. Jag fattar inte vad mycket äpplen det är. Sen blåser det varenda dag så dom blåser ur trädet. En hel kasse står på altanen igen. En hel skottkärra ligger dessutom på komposten. Jag är ekonomisk så jag vill inte att äpplena ska förfaras. Äppelpaj är gott men det kan vi inte äta varje dag. Äppeldricka funkar inte just nu eftersom rabarbern var klar och blev dricka. Alltså blir det mer äppelmos. Jag har gjort om i frysen i källaren så det ryms mer saker. Eller rymdes mer saker nu står det 7 liter äppelmos där så det får fortfarande inte plats något storbak av limpor. Jag brukar koka mos på 4 kilo äpplen varje gång. Varför vet jag inte för det hade jag glömt. Men nu kommer jag ihåg varför. Idag gjorde jag mos på 6 kilo äpplen och den stora kastrullen blev på gränsen till jagrinneröverfull.

Ursköljda mjölk-kartonger fick bli mosförpackningar. 7 liter blev det som sagt var. Maken har också mosat idag. Han har mosat ner taket i S del av rummet. Alla delar ligger i olika högar i kontorsdelen av rummet. Det ska nämligen återvinnas på olika sätt. Som synes på bilden ligger bokhyllan fortfarande kvar. Vi har inte kommit på vad vi ska göra av den än.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...