söndag 7 september 2008

Bindor och baddag

Vi har två marsvin. Den ena är vit men under magen är hon gul - kissegul. Därför beslöt vi oss för att dom skulle få bada. Badbaljan som jag hade när jag var liten och alla mina kids har badat i efter mig fick bli marsvinsbadkar.Efter badet skakade dom på sig ungefär som hundar gör och pälsen fluffade upp sig. Det såg ut som om dom hade åkt i torktumlaren.Jag och S var till Coop idag med. Igår hade jag bara skinkan i huvudet. Imorgon har maken och jag bröllopsdag och vi har beslutat oss för att äta tre rätters middag hemma i sällskap med kidsen. Därav handlingen idag. Menyn kommer med bilder imorgon. Det slank ner en massa hygienartiklar också. Toapapper, hushållspapper och bindor bland annat. Jag använder som jag skrivit förut menskopp. Det är det bästa jag har köpt någon gång. Den kostade nästan 300 kronor i inköp men det har jag sparat in sedan länge. Nu kommer S att bli sur på mig men jag kör ändå. Jag köper fortfarande bindor eftersom S också har mens. Jag brukar köpa Extra bindor eftersom dom är billigast. Dom kostar 85 öre/styck. Men S tycker inte att dom är bra utan hon vill ha Always. Jag vet inte om det är för reklamen eller varför. Men jag vägrar betala 2,24/styck för en bit bomull inlindad i papper med en tejpremsa på. Det kan tyckas lite pengar men med tanke på att det går åt ungefär 4 - 5 bindor/dag och man har mens i 4 - 5 dagar 12 gånger per år i kanske 35 år så blir det en del. En hel del annat det blir är skräp. Dessutom är bindor tråkiga varför ser dom inte ut som den här tygbindan.Jag har kopierat bilden från Amandas intima där dom finns att köpa. Där finns det också menskoppar om någon är intresserad. Hela kalaset på Coop gick på 744 kronor. Men när jag räknade bort all hygien och extrapris ost så slutade notan på 224 kronor. För en tre rätters middag, för 5 personer. Som hittat.
I den lokala tidningen var det ett hemma hos reportage om en tjej som inreder sin lägenhet enligt "lantligt shabby chic". När jag surfar runt bland bloggar som skriver om sånt blir jag både fascinerad och avskräckt. En del av mig skriker "jag vill också ha det så". Men en annan del av mig älskar vårat nästan helt blåa sovrum och skulle inte alls det vilja ha ett vitt sovrum. Tänk att damma bland alla smågrejer som är överallt. Sen att ha vitt överallt det påminner nästan om gamla tiders sjukhus och mentalsjukhus. Jag tror nog att jag skulle bli tokig om jag hade det så. Men det är ju så fint! Eller? Här är en av sidorna jag hittade.
Jag och S har bjudit ikapp på Tradera. Jag är på jakt (och har vunnit) lite "nya" långtröjor till L. Sen har jag fyndat julklappar till S (sch skvallra inte). S har vunnit en sjal, parfymer och hudcremer (nya). I år har jag räknat ut att jag kommer att ge 39 julklappar. Än så länge i alla fall. 22 av dom är hemgjorda, än så länge. Jag gillar att ha julklapparna planerade och köpta i viss mån tidigt. Det hänger kvar sen jag var hemma på heltid och hade pengabrist. Då var jag tvungen att sprida ut julklappsinköpen över året.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...