torsdag 18 september 2008

Nervös, storköp, hemkunskap och läsning

När man går i stora gruppen på L:s dagis ska man börja på gympa. Det är förberedande för skolstarten nästa år. Gympan är på torsdagar för att 15 timmars barnen ska kunna vara med. Igår kväll letade vi fram S gamla gympadräkt och den satt som gjuten på L. L var rejält nervös imorse och hade "nog lite ont i magen" sa hon. När vi kom till dagis skulle dom gå på en gång så alla barnen var ute/på väg ut. N och A ville båda hålla L i handen och det kändes bra. För L vågar inte ta för sig och fråga om hon får vara med och så vidare. När jag hämtade L frågade jag fröknarna hur det hade gått och det hade gått jättebra. I och för sig vet jag inte om det är helt sant eftersom dom säger att allt är bra jämt och sen säger L att det inte var bra. Men L tyckte också att det hade varit bra.
Jag fick Ankis "köp inte den här boken" igår. Jag blev sugen på att läsa den så jag började idag. Jag har läst ända till november. Både för att boken var bra och för att jag nästan bara ligger och läser hela dagarna. Det jag gillade med boken var att det stod om vad hon köpte och vad hon inte köpte som hon var sugen på. Helt enkelt det som jag saknade när jag läste Judith Levines "not buying it". Det jag inte gillade med boken var att hon inte tog med någon av mina kommentarer. (skämt). Jag vet inte något som jag inte gillade med boken. Det som slog mig mest var vilken stor skillnad på livstil det är mellan oss. Jag har trott att vi har varit ganska lika fast det kanske beror på att jag bara har fastnat för likheterna. Vi gillar båda att läsa och dricka te. Vi är Tradera beroende i perioder. Vi är "miljömuppar". Vi är småbarns mammor.

Med andra ord köp boken den var bra.

Coop säljer spaghetti för 5 kronor för 1 kilo. Jag håller koll på priserna så jag vet att det är billigt i alla fall för att vara i våran stad. Jag skickade maken att köpa 10 kilo på väg till M: s träning. Jag hade velat ha mer men maken tyckte det skulle vara pinsamt att köpa fler paket. Får väl lura dit honom någon mer dag denna vecka.

S har hemkunskap. Som läxa för ett par veckor sedan fick dom att skriva ner ett recept hemifrån som dom skulle laga till i skolan sen. S sa till läraren att hon skulle göra biff med bambuskott och kom hem och bad att få receptet. Jag gör ofta biff med bambuskott men har inget recept utan har hittat på hur jag gör själv. Så det sa jag till S. Men hon var tvungen att ha receptet sa hon så jag fick gissa hur mycket jag har i av varje ingrediens. Idag lagade hon det i skolan och läraren tyckte att det var så gott att hon ville ha resterna till matlåda till lunchen. Det ville hon inte ha av någon av dom andras mat. Stolt över att jag kom på receptet själv och ännu mer stolt över att S lagar så god mat.

Min morfar fyller 83 år idag. Han bor på annan ort så vi ska fira honom på lördag. Jag ringde för att gratta honom. Jag sa grattis när han svarade. Vem är det frågade han då? Det är jag sa jag då. Vem är jag frågade han då? S svarade jag. Är det du sa morfar då jag hörde inte vem du var för du låter så olik dig. Behöver jag skriva att jag fortfarande låter som en kraxande kråka som har druckit för mycket whiskey. Tårta blir det förhoppningsvis på lördag hos morfar men tills dess får jag hålla till godo med den här.

2 kommentarer:

Ann-Christin sa...

Roligt att du gillade boken!

Hannele på Hisingen sa...

Jag kan inte skilja min abarns röster... de får allt presentera sej :)

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...