måndag 1 september 2008

Äntligen, ångest och tvättdag

Äntligen har vårdnadsbidraget införts i vissa kommuner. Äntligen har alla namninsamlings lappar som jag gick runt med för att få ett vårdnadsbidrag gett resultat. Äntligen har alla insändare jag skrivit till tidningar gett något. Tyvärr är det för sent för oss om det inte kommer fler knoddar. Vissa klagar på att det bara är på 3000 kronor/månad. Det är 3000 kronor mer än vad vi hade när jag var hemma helt med mina barn i 3 år. Det fjärde året kapitulerade jag och började jobba extra. Det senaste året har jag dessutom kapitulerat ännu mera och börjat jobba 50 % något som jag ångrar nästan varje dag. Tänk att då få 3000 för att vara hemma. Om jag hade haft dom pengarna så hade jag inte behövt jobba extra och jag hade inte behövt börja jobba 50 % för att komma ifatt ekonomiskt och renoverings mässigt.

Imorgon börjat L på dagis igen. Jag har redan ångets för det. Hon gillar inte att vara där, men hon kanske har "vuxit" till sig eller något som maken tror att hon ska göra. Men jag tror ju på att alla människor är olika och alla kanske inte passar på dagis. När hon har varit borta från dagis ett tag så blir hon gråtmild och vill inte att jag ska lämna henne där. Oftast så är hon så fast hon har varit där varje dag i flera veckor också men det blir värre när hon varit borta ett tag. Hon kan fråga flera gånger om hon måste gå till dagis och ibland kapitulerar mamma hjärtat och ringer och sjukanmäler henne. Jag fick på pälsen av både fröknar och maken när jag gjorde det för då skulle det "bara bli värre".

Jag har tvättat, tvättat och tvättat ännu mera. När man har två tonåringar så blir det mycket tvätt om den ena dessutom tränar ett par gånger i veckan så blir det ännu mera tvätt. Två maskiner blev det idag. Dessutom har jag tvättat alla fönster och byt gardiner. För ett tag sedan skrev jag att jag ville prova en tvättboll. När jag sökte på nätet om tvättbollen hamnade jag på Sveriges konsumentråd som hade testat bollen. Det här är vad dom skrev.
Ingen ren magi med magisk boll
På Designtorget kan man för 295 kronor köpa tvättbollen Magic Ball. Enligt reklamen tvättar den kläder rena utan tvättmedel, vilket sparar både pengar och skonar miljön. Den innehåller både keramiska, alkaliska, antibiotiska och klorpärlor som i samband med vatten aktiverar en infraröd värmestrålning som frigör smutsen. Det norska konsumentverket, Forbrukkerrådet, har testat denna boll och resultat är nedslående– det blir renare att tvätta utan boll… Sveriges Konsumenter anser att konsumenter blir lurade med miljöargument att köpa en tvättboll som inte tvättar rent. 12 augusti 2008

En månad till är slut. Köpstoppet går sådär. Jag har nästan helt slutat med att köpa mat på jobbet. Blev akut hungrig när jag jobbade sist. Vi åt nästan det första vi gjorde så när klockan var 21 var vi vrålhungriga och köpte varsin korv. Sen har det varit lite födelsedagar och presenter. Kidsen behövde nya kläder till skolan och dagis började, några var dessutom för små så det var akut behov där med. Jag vet att jag kan bli bättre att köpstoppa. Jag är sugen på att göra ett helt års köpstopp och då vara ännu mer sträng mot att köpa saker. Jag håller på och läser Not buying it av Judi Levine. Jag har redan läst den men känner att jag behöver peppning.Bra peppning är annars att läsa Ankis blogg. När hennes bok kommer ska jag helt klart bryta mot köpstoppet och köpa en (eller om jag orkar vänta till jul och önskar mig en i julklapp).

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...