söndag 19 oktober 2008

Kalasförberedelser, mer fukt och storkok

Maken, svärmor och svärfar åkte till byggvaruhuset och köpte/hämtade hem badkaret. Det bor numera i garaget. När dom kom hit var det dags för lunch så jag lagade biff med bambuskott. Det är nästan som en snabbrätt. Det enda som tar tid är att steka lövbiffen. För oss så tar det även tid att skära högreven till lövbiffar innan vi kan steka den. Vi åt alla 7 + att det blev en matlåda och en stor glasslåda till hela familjen en annan dag.
En stor del av dagen för mig har ägnats åt kalasförberedelser. Jag har bakat två tårtbottnar.

Sen bakade jag frallor att ha som bukfylla om maten inte räcker på kalaset. Ve och fasa!Såklart har jag städat också.

På kvällen var jag så trött att jag gjorde snabbmat igen. Dunkin soppa. 3 burkar krossade tomater och 3 burkar vita bönor blandas och kokas upp. Smakar jättegott.

Maken har börjat att riva bort golvet i källaren. Det är helblött och luktar skit. Kom att tänka på att det kanske är därför som S har varit yr i huvudet. Av miljön i källaren. Fast hon har ju sovit där i över 2 år och symtomen började inte förrens i maj. Sen har hon sovit uppe sen i augusti och det är inte förrens nu som yrseln börjar bli bättre/ge med sig.Maken ska ringa försäkringsbolaget imorgon och fråga om vi kan få ersättning för vattenskada. Jag har skrivit mail också. ett mail till S lärare om att vi inte gillade utgången av samtalet. Sen har jag skrivit ett mail till kommunen och frågat om dom kan tänka sig att ge oss ersättning om vi skaffar en avfallskvarn. Jag läste om det i makens facktidning. Blev intresserad och sökte om det på nätet. Fick då upp denna artikeln om stockholmare som skaffar avfallskvarn och får slopad avgift. Jag har även lagt in en efterlysning på Blocket om att vi vill plocka äpplen från träd. Också ett tips jag fick från makens facktidning. Det var en familj som efterlyste äpple som dom lagrade och hade och åt fram till nyår. Alla gillar äpplen så om jag får några gratis så vore det jättebra. Det är en som har svarat. Hon bor några mil härifrån så jag väntar ett par dagar och ser om någon mer nappar.

S ska ha spökfest så nu vill L också ha det. Jag har återigen sökt på nätet denna gång efter spökfester. Hittade en sida där man kan skriva ut inbjudningar och med tips på lekar och mat och annat. Man var tvungen att bli medlem för att kunna skriva ut inbjudningar och dekorationer. Det kostade inget så jag blev medlem. Här är sidan om fler vill ha inspiration. Mer inspiration fick jag av Hannele och hennes spindelbullar. Tyvärr är bullar det enda jag inte kan baka annars hade jag gjort dom.


1 kommentar:

Anonym sa...

Här finns avfallskvarnar, www.avfallskvarnar.eu

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...