söndag 15 februari 2009

Slow

Tog det lugnt gjorde jag inte på förmiddagen. I och för sig sov jag till efter 9.00 men efter det tog det fart. Vi skulle till mamma och pappa på lunch och innan dess skulle jag göra tårta som pappa skulle få som en av presenterna. Jag fick för mig att jag skulle koka saft också. Frysen i källaren är fortfarande knökfull. Saft förrådet är fullt. Men för att få mer plats i frysen för storkok så kokade jag saft på resten av bären. Nu har vi saft så vi klarar oss till i sommar då nästa skörd av bär ska göras. Jag kokade inte alla saftflaskorna idag.



Pappa och mamma gillar golf så vad passar bättre än en golftårta.



Jag har läst ut Your money or your life och börjat läsa Slow som jag lånade på biblioteket.



Slow går hand i hand med down shifting, frivillig enkelhet och allt annat som jag gillar och gärna vill följa. Efter att vi kom hem från mamma och pappa så har jag läst kapitlet om mat. För flera år sedan var maken med sitt jobb på ett gårdsmejeri. Då köpte han med sig ett par olika sorter av dessertostar hem. Dom smakade mycket bättre än dessertostarna som man köper på Coop eller Ica. Mat som lagas långsamt och med kärlek smakar mycket bättre än snabbmat. Likaså mat som är lokalt producerad. Kött från "glada" grisar smakar bättre än massproducerade, genmanipulerade grisar som får så mycket hormoner att dom är färdigvuxna vid 6 månader istället för vuxen ålder. Tyvärr är det så att priset avgör så det blir oftast (nästan alltid) det första alternativet. Maken har en jobbar kompis som föder upp grisar och vi kanske ska få köpa en av honom (hoppas, hoppas). Jag har inte varit sugen på att läsa Snabbmatslandet.

Men nu är jag det. Just nu känns det som om det ska bli mycket slow food i det P:ska hemmet. Som när vi var hos mamma och pappa och åt länge av maten som mamma hade stått i köket och lagat länge. MMMMMMMMMMMMMM. Något annat som jag är sugen på är att köpa böcker igen. Jag ska INTE beställa fler böcker. Jag ska INTE köpa fler böcker. Men jag vill äga Slow boken. Jag vill inte lämna tillbaka den till biblioteket. Men en positiv sak i det hela är att biblioteket också har Slow food som jag vill läsa.
Jag har reserverat den för hämtning på bybiblioteket. Jag reserverade Snabbmatslandet också. Anki hade en länk till en sida där man kunde läsa 50 tips till ett rikare liv. Det som fastnade hos mig av tipsen var: köp höns. Jag har velat ha höns jättelänge. L är den enda i familjen som är med mig på det. Hon är till och med villig att ge upp lekstugan för hönsen. Jag kanske ska börja med att låna denna boken.

Sen vad grannarna tycker förtäljer inte historien. Flera av dom andra tipsen gör jag redan. Bakar, kokar äpplemos, egen pizza, storköp av potatis. Några av tipsen vet jag inte om han var allvarlig med eller om dom var menade som skoj.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...