fredag 3 april 2009

Mochat och klåda

L och jag har varit ute i det vackra vädret. För första gången i år så har jag hängt tvätten ute. Det var fortfarande lite kallt så det tog nästan hela dagen innan det var torrt.

Men det var det värt! I rabarberlådan är det fullt av små knoppar.Jag längtar tills rabarbern är klar. Alla bär sen förra året är slut sedan länge i frysen så jag ser framemot att få göra rababerdricka och godis. Vi har fortfarande flera saftflaskor och äppelmosburkar kvar men inget slår färsk rabarberdricka. L ville ha ut lite grejer från altanen (som är vårat vinterförråd) så jag och L började röja ut altanen. På bilden är innan röjningen. Vi hann inte klart men pulkorna är förpassade till garaget.

Jag har varit sugen på att bli medlem i Bookmoch länge. Ända sen jag läste om det hos Anki. Men jag har inte tagit mig i kragen förrens nu. Jag trodde att det skulle vara krångligt men det var helt fel. Det var superenkelt. Problemet var bara att jag bara hade 10 böcker att mocha. Man skulle mocha minst 10 stycken. Det var bara det att 4 av böckerna fick jag inte in. Men av dom 6 böckerna jag la ut ikväll har jag redan blivit av med 5 stycken. Nu vill jag lägga in fler böcker men eftersom jag gillar Feng shui (har rensat) och inte köper nya böcker utan lånar dom på biblan så har jag inga fler att lägga in. Inga som jag inte vill ha kvar i alla fall.

Maken ligger däckad idag också. Om det är influensa börjar jag tvivla på för ingen annan i familjen har fått det. L har däremot haft fullt med röda fläckar men små nässelutslag i. Hon har dom på bröstet, ryggen, ansiktet och armar och ben. Dom kliar så hon river och river. Det började efter att vi hade varit ute i solen. Med vinterjacka. Så jag funderar på om det kan vara värmeutslag. Jag har smörjt henne med Aloe vera salva och det minskade klådan. Sen har hon fått gå runt inne i bara trosorna så nästan alla fläckarna var borta nu när hon skulle lägga sig.

Till kvällsmat blev det chili som var så stark att det stod eldsflammor ur munnen på mig och L. Dom andra kan äta vad som helst utan att blinka. Jag hade i massor av vitlök i chilin för att skrämma alla baciller på flykt.

M:s innebandylag spelar i en cup i helgen. Den är runt skolor i hela staden. Första matchen för dom ikväll började 21.45. Maken är som skrivet var sjuk så jag får vara chaufför för helgen. 4 killar var dom som åkte med dit. Dom tjattrade värre än en hönsgård. M ska ringa när matchen är slut så ska jag hämta dom. Hoppas det blir snart för jag börjar bli trött.

Blev inspirerad till att börja pyssla när jag läste Ankis blogg idag. Bilden har jag kopierat från Anki. Jag vill göra att sånt kakfat. Jag har velat ha ett tre vånings kakfat länge och så kan jag göra ett själv. Nu måste jag till begagnataffären och fynda porslin. Återkommer med resultatet.

1 kommentar:

Ann-Christin sa...

Kul att du finns på bookmooch! Adda mig gärna som vän där!

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...