fredag 20 november 2009

Vaccinationscirkus

Vaccinations cirkusen rullar vidare. En kristdemokrat i barn och omsorgsnämnden skrev på sin blogg att alla som klagar är veklingar. Jag blev så förbannad att jag skickade ett mail till honom. Som han svarade på. Att han stog för sin åsikt men att han gärna ville veta hur jag tyckte att det skulle skötas. Jag svarade bland annat: Tack för att du svarade så snabbt. Det vore kul att veta vad du menar med, jag citerar från din blogg: De insändare som skrivs med stor kritik är givetvis "anonyma". Det är inte trovärdigt med anonym kritik. Slucitat. Jag är oftast anonym när jag skriver insändare men jag står för dom. En gång ringde Na mig och ville intervjua mig efter en insändare och jag ställde upp (avfallskvarn). Jag har även skrivit massor med insändare under signaturen hemmamamma innan vårdnadsbidraget kom. Jag tycker det är bra att visa mina barn att man ska reagera när man tycker något är bra och när man tycker något är dåligt. Min åsikt är min egen ibland därför vill jag vara anonym med tanke på mina barn och min familj. Sen skrev jag också delar av insändaren nedan om hur jag tyckte att det hela skulle skötas Min insändare fick svar från en sosse, en vänsterpartist och en moderat. Det var en helsida med insändare som klagade men dom svarar bara på min (hedrad). Jag svarade på den också, ska som vanligt på kul att se om den kommer in:
Ett svar till Marie-Louise Forsberg-Fransson med flera politiker som svarade på min insändare: Jag jobbar som sjuksköterska i kommunen. Jag har ansvaret för ca 300 brukare varje kväll jag jobbar. Jag har inte fått något vaccin, jag får köa som alla andra. När jag läste till sjuksköterska (jag har varit klar i 19 år) så diskuterades smittspridning. Man behöver inte ha gått sköterskeskolan för att veta att sjukdomar smittar. Innan vaccineringen drog igång sa Hans Fredlund att man skulle undvika folksamlingar. Nu har han plötsligt ändrat sig. "det är bara friska som åker till mässan, dom sjuka åker till vårdcentralen". Hur kan han veta det? Min familj är sjuka i virusinfektion just nu. 2 av barnen har varit hemma från skolan snart 1 vecka. Vi har ingen feber alltså kan vi åka och vaccinera oss om vi vill. Vi hostar och snorar bara och är hemma för att inte smitta andra. Nu håller vi oss ifrån vaccineringen också men andra åker säkert dit med både det ena och det andra. För vissa barn är det lika med mycket stress bara att få en spruta. Att då först få stå i kö i flera timmar. Sen få spruta av en okänd person i en okänd lokal med en massa folk runt omkring skapar ännu mera stress hos barnen. Alla barn borde få sin spruta i skolan av sin skolsyster. När barnen får sina vanliga vaccinationer i skolan så hjälps skolsystrarna åt.. Dom vuxna då. Varför inte göra som i Skåne och kalla en åldergrupp i taget till respektive vårdcentral. Förlängd öppetid på vårdcentralen till 19.00 så hinns fler med, kombinera det med mässan till dom som inte har möjlighet att åka till vc. Min mamma har Kol. Hon har ingen lust/tid att köa i flera timmar. Dessutom blir hennes astma/kol värre av att stå ute i flera timmar. Jag ser fram emot ett reportage med politikerna i kö för att få sin spruta.

I Dn kan man läsa att dom flesta kommuner erbjuder vaccination via skolhälsovården. Men att Uppsala och Jönköping inte gjorde det. Men nu har Uppsala tänkt om efter att det har blivit strul och klagomål. Hurra för Uppsala! Tänk om Örebro också kunde erkänna att dom gör fel!! Men det kommer säkert inte att ske. Dom slår sig säkert för bröstet att vi ligger först i antalet givna vaccinationer.
Världsnaturfonden har också svarat på mitt email om delfiner. Det gick mest ut på att man kunde skänka pengar till dom. Men Ric O´Barry visar att den enskilda människan kan förändra världen. Japanska barn vägrar att äta delfin/valkött. Sen släpps dom delfinerna som inte blir sålda tillbaka ut i havet. Men jag ska nog fortsätta att bojkotta japanska varor och delfinarium. Sen ska jag även bojkotta kinesiska varor. Titta på detta inslag från kulturnyheterna, ca 9 minuter in i programmet. Det handlar om att det numera är lagligt att använda elfenben i Kina igen. Det gör så att risken att illegal slakt och jakt av elefanter kan öka igen.

1 kommentar:

Camilla Kronholm sa...

Hej!
Mycket bra skrivet av dig.
Hittade din blogg och tycker att den är intressant :-)

Hösthälsning
Camilla
(ordförande i Haro en gång i tiden)

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...