lördag 5 juni 2010

Odlingar, dricks och fotboll

L har börjat spela i byns f-03 lag. Idag var det dags för första matchen. Som var flera i ett polspel i en by på andra sidan stora staden. Första matchen vann dom med 1- 7. L hade 4 skott på mål. Andra matchen förlorade dom med 0 - 11. Då stod L första halvleken och släppte in 6 mål. Men det laget hade redan spelat ihop ett helt år. L och hennes lagkamrater var lika glada för det. L var inte trött på fotboll när hon kom hem så jag, maken, L och M har varit nere på fotbollsplanen och spelat match. Alla mot alla. Jag fick vara målvakt.
På hemmafronten har jag inte hunnit med så mycket. Jag sålde saker på Tradera. En av sakerna köptes av en kille som bodde inne i stora staden. Istället för att betala frakten med 60 kronor så kom han och hämtade den idag. Han vann den för 23 kronor men jag fick 40 kronor och fick behålla växeln. Dricks alltså. Den första som jag har fått tror jag.
Jag har groddat och skottat. Ärtskott och solrosskott. Dom är fortfarande lika populära. Sen har jag invigt groddhinken. Ska bli kul att se om den fungerar.
Salladen i den ena ballkonglådan växer så det knakar. I dom andra 4 finns inte ett liv. Konstigt!
Grannen ringde från sitt land och sa att det var dags att gräva upp hallonplantorna. Jag försökte värva maken och M men dom bara muttrade. Får se om jag kan omvända dom. Jag hoppas det för då blir det hallonhäck istället för staket på baksidan = massor med hallonsylt om något år.
Utmaningen hos Mimmis mammaliv om att inte svära på hela maj gick sådär. En och annan groda har flygit ut i vredesmod. Junis utmaning är att inte se på TV. jag ser nästan bara nyheterna och det vill jag fortsätta göra. Men jag ska försöka låta bli alla andra program.
Utmaningen hos söta saker är barndomsminnen och jag har förberett den idag. Recept och vad det är kommer imorgon här och på receptbloggen.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...