torsdag 24 juni 2010

Tandställning, exploderande huvuden

L:s framtänder står ut lite. Troligtvis har någon sagt något om det för ibland får L för sig att hon behöver ha tandställning. Vilket hon behöver i framtiden det har redan en tandläkare konstaterat (L vet inte om det). Häromdagen satt hon och pysslade vid bordet och när jag undrade vad hon gjorde sa hon att hon gjorde en tandställning. Häromkvällen när jag kom hem från jobbet började L gråta och skrika så fort hon såg mig. Hon hade jätteont i huvudet sa hon. Hon skrek att hon var rädd att huvudet skulle explodera (migrän?) vilket hon inte ville för hon var rädd om hela sin kropp sa hon. Undra vad som hänt??
Det har varit förberedelser idag också. Till imorgon. Inte så "normala" förberedelser kanske.
Familjen P har en egen tradition på midsommar. Vi åker till Parken zoo och har gjort det 4 år nu. Inga människor nästan, vilket gör att det inte är någon trängsel vid djuren och inga köer på tivolit. Förra året var vi själva på tivolit och barnen åkte grodan 16 gånger på raken, dom hade åkband och behövde inte gå ur mellan gångerna. I traditionen ingår samma matsäck. Kokt korv ( i en termos) med bröd och jordgubbspaj till fikat/efterrätt. Hemma på kvällen vankas såklart vanligt midsommarbord med sill, jansson och jordgubbar.

Jag har gjort jordgubbspajen. Receptet finns som vanligt på min receptblogg här. Sen har jag beställt, betalat och skrivit ut biljetterna för att slippa eventuella köer. Det brukar aldrig vara köer men man vet ju aldrig. Vi har ett inträde till djurparken gratis via Göteborgs kex. Sen att det fortfarande är lågsäsong (fram till på söndag) sparar ytterligare en slant. Sen har jag pyntat. Midsommarstången gjorde jag för massor av år sedan. Jag tror den till och med är äldre än barnen.

Midsommarkransen är framtagen. Jag gjorde den när S var 4 eller 5 år gammal. Första året hon hade den var vi vid en midsommarstång i en by bredvid våran. Den lokala tidningen var där och valde oss av alla människor att ta kort på till tidningen för att S krans var så fin. Hemligheten bakom hur jag gjort kransen kommer på min receptblogg imorgon. Fast jag jobbat har det kommit post. Två trisslotter (ingen vinst) för att jag svarat på en massa panelundersökningar. Ett paket tamponger. Min efterlysning i Grus och Guld gav 639.877,16 sparpoäng. Sparpoäng som någon dag ska bytas mot ett lån på solvärme. Ett mål och en fotboll för att jag skickat in streckkoder på toa- och hushållspapper. En badboll från ett läkemedelsföretag som jag blev med i för att få gratis handsprit.En spindelmannen dvd för att jag skickat in streckoder på någon mat.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...