tisdag 13 juli 2010

Åskväder gav aktiv köksdag och lurförsök

Det har regnat och åskat och blixtrat mest hela dagen. Perfekt dag för bakning med andra ord. Biskvier gjorde jag bottnar och fyllningen på. S bredde på fyllningen och ska chokladdoppa dom. Dom låg i matkällaren för att bli kalla och stela men matkällaren är nästan lika varm som övriga huset. Så efter ett par timmars väntan nästan flöt dom. Just nu ligger dom på en bricka i frysen. Receptet finns här.
Sen blev det havrebollar. L:s favoritkaka. Receptet finns här. Tv:n och datorer var urdragna hela dagen eftersom det blixtrade och dundrade. S hade tråkigt men det gjorde att jag fick en medhjälpare på munkarna. Jag har länge velar göra munkar. Ända sen Leila gjorde det på Leila bakar. Men som vanligt har jag inte fått tummen ur, förens nu. Idag öppnade sig himlen och det regnade och regnade. Åskade och blixtrade gjorde det också. Vilket gjorde att datorer och tv:n var urdragna. M spelade golftävling med mamma och pappa. Efter 5 hål blev det avbruten innan det började igen. 1 hål hann dom med innan det blev avbrutet igen. Efter det startade det inte igen utan dom fick pengarna tillbaka. Så det var tråkigt. Men vi som var hemma fick väldigt mycket gjort. Maken målade fönstrena i källaren. Jag och S gjorde munkar. Receptet finns som vanligt på min receptblogg här.

L:s kompis H kom hit och ville leka. H vill leka en liten stund sen vill hon se på TV. Idag gick inte det eftersom det var urdraget. L ville leka cirkus men H vägrade. Ända tills S ansiktsmålade L till en tiger. Då ville hon också vara tiger. Sen gjorde dom biljetter och hade tigercirkus för oss. Äntligen!!! Maken åkte till Biltema för att köpa bildelar. Bromsskivor, batteri med mera med mera. Gammal bil. Jag skickade honom då till en affär som jag såg hade jordgubbar för 15 kronor litern sist jag jobbade. Det ståndet fanns inte kvar. Men han hittade ett annat där dom sålde jordgubbar för 13 kronor/liter. Eller 2 liter för 25 kronor. Han hade fått order om att köpa 10 - 15 liter. Han köpte 10 liter och det var för lite. Jag skulle ha sagt 15 - 20 liter. Får se om jag tar en tur och köper flera gubbar imorgon. 2 liter ska vi äta till mys efter att jag skrivit klart. 4 liter frös jag. 4 liter ska jag koka saft och sylt på imorgon. Jag vill ha fler gubbar i frysen!!

För ett tag sedan köpte jag en bok via Bokbörsen. Jag betalade boken med räkningarna den 28/6. Den skulle betalas senast den 7/7. Idag ringde säljaren och sa att jag inte hade betalat. Jag sa att det hade jag visst det gjort, när jag betalade räkningarna. Men jag går gärna och tittar sa jag. Det behövde jag inte svarade säljaren då. Hon kunde skicka en påminnelse. Det påpekade hon flera gånger under samtalet. Men jag stod på mig. Så hon var kvar i telefonen medans jag slog upp banken och betalda räkningar. Hon sa summan och jag sa företaget. Som var ett annat än det hon sa i telefonen att hon ringde ifrån. Hon medgav då att det var hennes företag. Hon hade flera men orkade inte ha olika bankgiron till dom. Jag sa även fakturanumret. Då kollade hon igenom sina inbetalningar och hittade mig. När jag sa att alla kan göra fel blev hon jättesur och slängde på luren i örat på mig. Efteråt kändes det som om hon försökte lura mig på summan en gång till.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...