söndag 1 augusti 2010

Marsvin i örat.

Jag blev lite inspirerad av att ha örhängen häromdagen så jag satte på dom igår med. Det var stora ringar. S var på kalas. Maken, M och L åkte iväg och bowlade och jag la mig på sängen och skulle gosa med Mimmi Marsvin.
Som kröp in i örhängen som satt fast i örat. Aj! Eller inte, jag tror att jag måste ha haft en ängel eller något som hjälpte mig för örhänget lossade av sig själv. Men det satt fast runt Mimmis mage!! Som tur var var örhänget töjbart så jag fick loss det. S gillar peacesmycken. Hon har både halsband och örhängen men ville ha ett armband också. Jag köpte en massa peaceberlocker på Tradera. Jag trodde att dom var stora men dom var pyttesmå. S hade en fotkedja som hon inte använde. Hon knipsade av den och satte dit peaceberlocker och hjärtberlocker runt hela kedjan. Jag har groddat/skottat igen. Jag gör det som rutin varje lördag. Denna gång tog jag bockhornsklöver istället för alfalfa. Sen skottar jag ärt och solros som jag brukar men jag hade ett tråg över så där skottar jag mungbönor. Bockhornsklöver och mungbönor är nya sorter för oss så det ska bli intressant att se hur som smakar. Jag groddar fortfarande i den lilla burken istället för groddhinken men ska börja med hinken i höst igen. Igår plockade jag av alla vinbär som var kvar. 19 liter vinbär blev det sammanlagt på 3 buskar. Ihop med 7 liter krusbär och jordgubbar så borde det räcka till saft till nästa sommar. Sen har jag silat av den andra satsen med granskottsirap. Ihop med första satsen blev det precis en liten flaska full. Om det fungerar lika bra som hostmedicin ska jag göra mer till nästa år. Alla experiment som jag gör fungerar inte. För ett tag sedan gjorde jag fläderchampanje. Den jäste aldrig så jag lät den stå längre än vad den skulle i hinken. För länge visade det sig - den möglade! Så det blev ingen hemgjord champanje. Men nästa år då....... Jag har tre Kohlerior som blommar. Det syns inte så bra på bilden men den är full av röda klockor. Det är hängande växter så blommorna låg efter fönsterbrädan och syntes inte. För flera år sedan fick vi en markis av ett par kompisar. Vi satte den i köksfönstrena. Den som satt där gjorde maken kortare och satte för det lilla vardagsrumsfönstret. Det blev en massa "pinne" som satt inne i tyget över som maken sparade i garaget. Den "pinnen" är numera blompinne till mina Kohlerior. Till mys igår blev det hemgjort godis. När vi köper Alladin (eller köper och köper när vi får en ask eller två till jul) är det alltid trillingnötterna som ryker först. Lördagar och fredagar är det myskvällar med oftast popcorn men ibland slår jag på stort och gör godis. Igår slog jag på dubbelstort och gjorde två sorter. Inte så jobbigt som det låter för båda sorterna är så enkla att göra att det nästan är löjligt. Vita kokostoppar finns receptet här. Alladinasken då? Andra sorten blev en egen variant av trillingnötter recept finns här. Jag har kommit in i en rensperiod igen. Jag trodde att jag inte hade så mycket att rensa ut men det hade jag. Nu har jag en hel del till mina 10 saker i veckan på Tradera. Jag har en halvfull liten kanske stå på loppis låda.

3 kommentarer:

Margit sa...

Låter ju som sämsta personalpolitiken! Låt dom inte trampa på dig - sluta!

Anonym sa...

det mailet från chefen var det värsta jag läst på länge-tror dom man jobbar för att vara snäll? sluta säger jag det där låter som om det tar mer än vad det ger!mvh Ann

Anonym sa...

Fy så deprimerad jag blir när jag läste detta, vill aldrig ta min examen och börja jobba när man hör om så hemska arbetsplatser. Man blir ju mörkrädd!

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...