250 g kokosfett
2 ägg
2,5 dl florsocker
1 dl kakao
100 g kex av typen Marie kex
Klä en limpform med bakplåtspapper. Smält kokosfettet och låt det svalna. Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt kakao och därefter kokosfettet i en fin stråle. Blanda noga.
Bred ut en lager chokladsmet i botten av formen och därefter ett lager kex. Fortsätt att varva chokladsmet och kex och avsluta med ett lager chokladsmet.
Förvara kakan i kylskåpet så att smeten stelnar, gärna över natten. Eller om du som jag inte kan vänta stoppa den i frysen i 3 - 4 timmar. Ta fram kakan precis innan servering och skär i skivor.
2 kommentarer:
Det var länge sen jag åt radiokaka! Måste prova nån gång snart igen!! Tack för det goda tipset :)
Min barndoms (dvs 55 år sedan)söndagsgodis! Mamma hade i mkt mer kex, det var säkert för att kexen var billigare än chokladsmeten. Kul att du påminner om att den fortfarande har en plats i dagens familjeliv.
// Margit
Skicka en kommentar