lördag 11 september 2010

Månadens sötsak - choklad - radiokaka

Månadens sötsak hos söta saker är choklad. Jag är ett chokladmonster som är beroende av choklad och chokladrecept, varm choklad och chokladkakor så recept på choklad har jag massor. En gammal klassiker som jag inte gjort på minst 10 år är radiokaka. Med ett överflöd av kex sedan besöket på Ullared och kexfabriken så passar det bra.
250 g kokosfett
2 ägg
2,5 dl florsocker
1 dl kakao
100 g kex av typen Marie kex
Klä en limpform med bakplåtspapper. Smält kokosfettet och låt det svalna. Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt kakao och därefter kokosfettet i en fin stråle. Blanda noga.
Bred ut en lager chokladsmet i botten av formen och därefter ett lager kex. Fortsätt att varva chokladsmet och kex och avsluta med ett lager chokladsmet.
Förvara kakan i kylskåpet så att smeten stelnar, gärna över natten. Eller om du som jag inte kan vänta stoppa den i frysen i 3 - 4 timmar. Ta fram kakan precis innan servering och skär i skivor.

2 kommentarer:

Therése sa...

Det var länge sen jag åt radiokaka! Måste prova nån gång snart igen!! Tack för det goda tipset :)

Anonym sa...

Min barndoms (dvs 55 år sedan)söndagsgodis! Mamma hade i mkt mer kex, det var säkert för att kexen var billigare än chokladsmeten. Kul att du påminner om att den fortfarande har en plats i dagens familjeliv.
// Margit

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...