Efter friteringskvällen igår kan jag konstatera att smaken är som baken. Jag tyckte att räkorna var godast. Maken och M tyckte dom smakade sämst. S och L åt bara kycklingfilerna och vägrade äta det andra så vad dom tyckte vet jag inte. Maken tyckte kycklingen smakade bäst. M fläskfilen. Jag tyckte både kycklingen och fläskfilen smakade inte så gott. Vi gjorde samma friyrsmet till allt och doppade och friterade. Jag tror det är lättare att fritera direkt i en kastrull. Vi har en fritös och det fastnade i korgen innan vi kom på att vi skulle ha korgen nersänkt och lägga i det vi skulle fritera. Vi tredubblade smeten och har friterat i frysen som räcker till en måltid till till alla fem. Hur jag gjorde finns här.
S var sugen på chips igår kväll. Vi hade bara nötterna och popcorn. Kanderade nötter var gott. Vinägercachev och majs var det inte. Hon mikrade skalad och skivad potatis i 5 minuter.
Vips chips.
Steg två är gjord på L:s Halloweenkostym. Bara steg tre kvar.Frysboxen i källaren är full. Proppfull både med mat och is. Isen är borttagen, jag har frostat av den. Korven från korvfabriken börjar att ta slut så på höstlovet ska vi göra ett nytt besök där. Om jag får som jag vill och pengarna räcker så blir det även 15 kilo nötkött köpt då. Alltså är vi i behov av extrafrysen som jag vill ha i garaget. Nya kostar för mycket så det blir nog en annons i den lokala tidningen. Det var ett annat exempel på hemmamamma och miljövän som går hand i hand.
1 kommentar:
Det där dilemmat känner jag verkligen igen. Jag vill jobba lite. vilket kräver låga utgifter. Men också köpa med etik och kvalitet vilket ofta ger högre utgifter.
När det gäller kläder och prylar kan man ju lösa det genom att handla second hand. Men begagnat kött vore väl ingen höjdare...Vi har köpt en del lammkött genom bekanta som vi fått billigt. Annars brukar jag söka genom hyllorna efter kort-datum-kött som sänks till halva priset. Coop forum brukar ha mycket sådant tycker jag. Hittar nästan varje vecka.
Skicka en kommentar