tisdag 14 december 2010

Månadens sötsak - kryddor - saffransskorpor

Månadens sötsak är kryddat och jag har valt saffransskorpor. Hittade dessa godingar i år och dom är helt ljuvliga. Dom går åt väldigt fort. När jag var på det stora köpcenret på andra sidan stora staden häromdagen såg jag såna skorpor på chokladaffären för 50 kronor för pytteliten påse.
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten). Ät och njut.

1 kommentar:

Sockertussen sa...

Jag slår vad om att dina hembakade är mycket godare! :D

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...