torsdag 6 januari 2011

Inte gjort så mycket

Jag sover inte så bra på nätterna av någon anledning också. Så dagen har mest ägnats åt hemmapyssel. Vad vet jag egentligen inte. Kontoret är nästan klart. Bara taklisterna ska köpas och sättas upp. Men jag har börjat inreda det.Tankarna på hur kontoret skulle inredas som jag hade i huvudet fick jag överge. Jag tänkte väggarna mycket längre än vad dom är. Men förhoppningvis får det plats en bokhylla eller två i alla fall. När helgerna är över och kassan är bättre ska vi sätta in annons i den lokala tidningen på bokhyllor och en frys. Bilen har gått sönder igen, för andra gången sen vi köpte den. Maken var på verkstaden igår och skulle kolla vad det är för fel. Det skulle kosta 3800 kronor så mycket förstod jag.
Sen försöker jag att skriva ihop vad jag ska säga på kursen i simple living som jag ska vara ledare för. Känns skönt att kunna ligga/sitta och läsa och säga att jag jobbar, när jag läser mina älskade leva enkelt böcker. Jag fortsätter att rensa också. Det finns inte så mycket saker kvar att rensa nu. Sen har jag blivit Traderatrött. Det började med att jag läste en massa bloggar om folk som rensade ut 10 saker/vecka. Jag började då sälja saker för att finasiera olika inköp som utmaning till mig själv. Just nu sparar jag till en duschvärmeväxlare. Det fattas 2005 kronor. Mest säljer jag saker via Tradera. Eftersom det mest är små saker så brukar jag sälja max en två kanske tre saker i veckan. Fast jag lägger ut 10 saker i veckan. Mitt lägsta utgångspris brukar vara 9 kronor och oftast är det vad saken går för. Alltså en förtjänst på ungefär 30 kronor/vecka. Att det då tar 66 veckor innan jag har tjänat ihop till växlaren det tänker jag inte ens räkna på. Jag började med detta i somras och har fått ihop en massa kökssaker och en hel duschvärmeväxlare (men fick böter så den försvann). Nu börjar jag få slut på saker + att jag är så Traderatrött att jag spyr snart. Det tar 1 - 2 timmar att lägga in sakerna. Sen tar det ett tag att packa det som har blivit sålt. En väldigt dålig timpenning med andra ord. Det är jag själv som har satt målet/utmaningen att sakerna jag vill ha ska finasieras av Tradera eller andra försäljningar. Så nu har jag ett dilemma mot mig själv. Jag fick 1000 kronor i juklapp kan jag räkna med dom? Ska jag sluta sälja på Tradera och börja spara av lönen istället? Ska jag jobba extra och lägga dom pengarna på mina vill ha saker? Det har jag försökt förr och dom brukar försvinna till dom vanliga pengarna och utgifterna. Förr eller senare får jag ju slut på saker att sälja hur ska jag finasiera mina vill ha saker då? Efter duschvärmeväxlaren tänkte jag spara ihop till en snålspolande toalett. Jag tror inte maken ska få den när han fyller. Sen hoppas jag att min bearbetning av kommunen om avfallskvarn ska ge resultat så grejen efter det ska bli en avfallskvarn. Så mycket saker har jag absolut inte att sälja.

2 kommentarer:

Mia sa...

En vän sa till mig,

det är inte de stora inkomsterna du blir rik av, utan de små utgifterna!

Lycka till i ditt sparande! : )

Mor Grön sa...

Jag tycker att du ska sluta sälja på Traera (inte värt besväret för små/billiga saker) och istället hänga med på vårens bytardagar, framför allt deni Nora där man kan lämna in allt möjligt. Mer pengar för mindre jobb!

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...