torsdag 13 januari 2011

Plastpåsar, svt play och fortsatt rensa

Ett tv-program som jag älskar är Det goda livet i Svt. Programledaren Hugh Fearnley bor på en gård som heter River Cottage i England. Han försöker att vara självförsörjande på mat. Hugh odlar egna grönsaker, föder upp djur. Han ger sig även ut i naturen och plockar svamp, örter och annat. I dom programmen som jag har sett har han även varit och fiskat eller plockat skaldjur. Hugh är även kock så man får se massor av goda maträtter. Vissa delar i programmen är lite väl magstarka för mig. Som när dom plockade trädgårdsniglar och lagade till. Sen är jag inte så förtjust i slaktbitarna heller. Även fast jag äter kött. Det gick varje vardag i mellandagarna. Men har även gått en kväll i veckan förut. Tiden 18.15 är en dum tid enligt mig. Är jag på jobbet har vi inte tid att se på tv. Är jag hemma är det oftast mitt i maten. Då är jag glad att svt play finns. Då kan jag titta på mina favoritprogram när jag vill. Ihop med julprogrammet så är det 8 avsnitt jag har missat. Jag har tittat på ett avsnitt om dagen och har hunnit beta av 3 stycken. Jag gillar programmet för det tydliga ekotänket. Man uppmuntrar till att äta efter säsong, odla i den mån man kan och handla lokalproducerat från små gårdar. Jag blir så inspirerad när jag ser det här! Det var härifrån jag fick idén till en rök bland annat. Jag vill genast sätta igång och bygga växthus, sätta potatis, skaffa höns, gräva ännu mera land och laga alla mustiga grytor och annan mat som Hugh lagar. Jag vill till och med att maken ska börja fiska mera.
Jag har fortsatt att rensa. Enligt boken Rensa i röran med Feng shui ska man numrera allt man har från 1 - 3. Ettor är små utrymmen som lådor. Tvåor är lite större som till exempel garderober. Treor är dom stora utrymmena, hela rum. Man ska börja med ettorna eftersom dom är lättast och då får man energi till tvåorna. Treorna ska man göra sist. Ettorna och tvåorna är klara för den här gången och jag håller nu på med treorna. Massor av treor har vi. M, S och L:s rum. M och S får rensa sina rum själva (vilket dom aldrig gör). Vi har 3 förråd. Kontoret, lekrummet och syrummet är också treor. Kontoret kan jag inte rensa innan bokhyllor är köpta. Annons under köpes är i den lokala tidningen i helgen. Alla böckerna ligger i kassar i syrummet eller lekrummet så där kan jag inte heller rensa än. Garaget och hobbyrummet är makens rum så dom ska han rensa (vilket han aldrig gör heller). I lekrummet står även en massa kassar med makens saker från hans gamla jobb. Idag har jag i alla fall rensat två av förråden. Det enda som försvann var två trasiga ljusslingor, en filt och en frigolitkartong som jag fick när jag buzzade Parmesanost. Jag tänkte spara den och ha som kylväska men vi har redan kylväskor så det räcker. Apropå buzza så blev en av mina läsare uttagen att buzza Cliniderm. Hon har en utlottning på sin sida. Vill ni vara med och tävla om 4 presentförpackningar Cliniderm tryck här. Just nu använder jag Weledas serie. Mest för att jag fick den gratis. Eller bara för att jag fick den gratis. När jag var fattig hemmamamma på heltid hade jag vanlig hudlotion i ansiktet. Sen när jag började jobba igen var det första jag unnade mig en Nivea ansiktscreme. Det blir faktiskt stor skillnad på huden i ansiktet när man använder olika cremer. Jag vill gärna vinna för ansiktscreme är inte ett absolut nödvändigt köp och jag ska dra ner på alla absolut inte nödvändiga köp. För att kunna lägga pengarna på sånt som jag tycker är viktigt för att jag ska kunna uppnå mina mål. Duschvämreväxlare och pelletspanna till exempel.
Tillbaka till rensningen så har jag rensat ut en massa plastkassar också. Jag har skickat dom till en tjej som virkar liggunderlag till hemlösa av gamla plastkassar. Otroligt hur mycket plastkassar man samlar på sig! Jag som alltid tar med tygkasse när jag handlar, både mat och annat. I och för sig har det varit jul och till exempel julmaten som jag beställde hemkörning på kom i stora plastkassar. Sen hade några av gästerna med klappar i plastpåsar.
Ikväll ska jag på ledarintroduktionsutbildning på Medborgarskolan. Jag måste tydligen gå på kurs för att kunna ha en kurs.

1 kommentar:

Växla ner sa...

skulle vara roligt och få se hur ditt kursprogram ser ut, lycka till

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...