onsdag 26 januari 2011

Pysslat och lite putt

M har varit borta i lite mer än en vecka. Det är fortfarande 11 veckor tills han kommer hem. Och nu börjar det kännas. Första dagarna gick bra, han har varit borta eller så har vi varit borta en vecka förut. Men som sagt var nu börjar det kännas i Mhjärtat. För att stilla min längtan så äter jag. Tyvärr! Jag är en känsloätare. När jag är ledssen äter jag, när jag är arg äter jag. Nu när jag längtar ihjäl mig äter jag. Allt som är löst. Jag som väger 20 kilo för mycket skulle behöva äta mindre. M åkte till Norge med en klasskamrat och 4 skolkamrater. Hans klasskompis som också är M:s bästa kompis har tröttnat på Norge och ska bli hämtad av sin pappa imorgon. Så nu kommer M att bo själv och vara utan sin kompis. Det kändes lite bättre att veta att dom var två i alla fall. Men nu blir M själv. Det gör också att M inte kommer att ha tillgång till någon dator. Det är hans kompis bärbara dator som dom båda använder och har köpt abonnemang till ihop. Vi chattar med M via Facebook och har även gjort det via live messenger en gång så nu känns det som om kontakten med M kommer att bli ännu mindre. Ringa flera gånger i veckan har varken han eller vi råd med. Funderar på om han ska få en bärbar dator eller en iphone i väldigt mycket förskotts present. Han fyller i april. Sen skickar vi den ner till hotellet där han jobbar.
S har fått tillbaka sin yrsel. Vi har gått på nästan alla utredningar som finns men dom hittar inget fel på henne. Vi pratar inte lite yr i huvudet vi pratar hålla sig i väggarna yrsel. Så hon är hemma från skolan. Sen är hon otroligt trött. Hon lägger sig vid 8 - 9 tiden på kvällen och sover till morgonen. L tyckte hon hade ont i magen imorse så hon fick också vara hemma från skolan. Så idag blev det vab igen. Den första för i år. Jag tror det tar på allihopa att M är borta. För att muntra upp oss så gjorde jag citronkaka till fikat. Sen var det för att hitta recept till alla hjärtans dag med. Min kurs på Medborgarskolan börjar då (om det blir tillräckligt många sökande) då ska jag bjuda på fika. + att vi alltid fikar alla hjärtans dag fika hemma. L tyckte den var för sur så jag fick slicka skålen själv.
Recept finns här.
Jag mailade Medborgarskolan för att få reda på när nya ledarintroduktionsutbildningen skulle vara. Sen var jag lite nyfiken på om jag har några sökande till kursen. Om kursen blir av så jobbar jag några av gångerna och måste söka semester. Nästa utbildning var imorgon men dom hade glömt att skicka ny inbjudan till mig. Dom förstod om jag inte kunde eftersom det blev lite kort varsel. Än så länge var det tre sökande. Det måste vara minst 4 för att kursen ska bli av. L tyckte vi skulle ha lite mer alla hjärtans dag pynt. Jag älskar pynt och pyntar så ofta jag kan. L längtar ihjäl sig tills hon fyller. Nu bara måste hon ha zhu zhu pets. Hon vet att allahjärtans dag kommer först så hon vill börja pynta redan nu, för då blir det alla hjärtans dag tidigare. Zhu zhu pets är små hamstar som det finns miljoner tillbehör till.

Vi ska måla allt imorgon. Jag har gjort en skål i kartong.Sen gjorde jag trolldeg som S och L gjorde pynt av. Dom ska stå i ugnen i 12 timmar. Det blev lite brist i tidsplaneringen för dom är klara i ugnen klockan 3 inatt. L gjorde bland annat en hjärtorm. Om man tittar riktigt noga är det ett ormansikte och ränder på hjärtat.Det kom en ny hemlig låda. Det brukar vara frukt i också men inte idag när vi hade helt slut på frukt. Idag var det potatis, morötter, lök, tomater, gurka, zuchini, blomkål, broccoli och äggplanta.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...