torsdag 24 februari 2011

Äntligen

Vi har gjort två rum av ett. Vi hade en stor gillestuga i källaren. Men när vi fick L behövde vi ha ett sovrum till. Först delade L och S rum. Men S är 10 år äldre än L och tyckte det var tråkigt med alla leksaker och att aldrig få vara ifred. När maken började med projektet märkte vi att det var fuktskadat under halva golvet. Golvreglarna var genomruttna. Så det fick stå och torka länge länge. S rum blev klart efter 2 år, det var sommaren 2009. Andra halvan av rummet blev kontor. Det blev klart för någon månad sedan. Eller klart och klart. Lister ska upp vid väggar och tak. Alla våra böcker har stått nerpackade i papperskassar i snart 4 år. Jag som älskar att läsa har haft ett sjå varje gång jag vill läsa en bok. Första tiden innan maken rev bort golvet och vi upptäckte fuktskadan hade vi en gammal bokhylla stående som vägg. Den hade ben så M tyckte det var jättekul att kika in på vad S och hennes kompisar gjorde. Den bokhyllan var jättestor och trasig på sina ställen. Så vi slängde den på tippen när renoveringen började. Så vi har varit bokhyllelösa. Tills nu. Maken och jag styrde bilen till Myrorna igår. Där köpte vi 2 svarta bokhyllor. Det var för sent att forsla hem dom igår. Så vi hyrde ett släp och hämtade dom idag. När vi ändå hade släpet köpte vi en cd hylla på Myrorna med för att ha plats med alla cd skivor. På två av hyllorna står saker som M och S gjorde när dom var små. Vi skulle behöva en sån hylla till L:s saker också. Nu behöver vi ingen hylla till cd skivorna eftersom vi köpte en istället. Så nu ska vi bygga om något vi har hemma till barnens saker istället. Mina souvenir dockor som farmor köpte när hon var utomlands ligger fortfarande nerpackade och skulle behöva få någonstans att stå. Förhoppningsvis får dom plats på en av hyllorna i bokhyllan.

Jag har stillat min längtan efter att påta i jorden genom att plantera avoccado kärnor och dadel kärnor. Jag kan stilla den ännu mera genom att plantera om alla blommor men då måste jag köpa mer jord först. Jag och S har knåpat ihop krukhuvuden till L:s rum. Tanken var att alla hennes blommor ska vara huvuden men vi hade bara två bruna krukor och bara 4 ögon. Så det blev 2 huvuden idag. Blommorna ska föreställa hår så det blir olika frisyrer på alla. Jag har funderat mer på grönsakslådan. Den kostar 390 kronor/vecka. Om vi får ta den varannan vecka blir det nästan 800 kronor. Jag har läst mycket om att man ska räkna ut sin faktiska timlön och sen dela det man vill köpa med sin faktiska timlön. Jag har läst och det har till viss mån fastnat, men jag har aldrig gjort det. Men nu har jag börjat räkna så. Min faktiska timlön är 100 kronor/timme. Jag måste alltså jobba 8 timmar för att ha råd med två grönsakslådor. Det ringde en kille från Unicef igår. Jag är världsföräldrer och betalar 100 kronor/månad. Dom ringde runt till alla världsföräldrar och bad att dom skulle skänka mer. 100 eller 200 kronor mer. Jag tyckte det var för mycket men sa att jag kunde ge 50 kronor mer. Sen är jag isbjörnsfadder och fadder till Kesi, en orangutang på Borneo. Jag skänker sammanlagt 325 kronor/månad efter höjningen. Jag måste alltså jobba 3 timmar för att kunna skänka dom pengarna. Jag har inte bestämt mig för om jag ska köpstoppa eller inte. Men jag tänker annorlunda där med. Igår och idag på Myrorna köpte vi bara bokhyllorna och cd stället. Vi hade slut på ägg. Det stod ägg på inköpslistan med vi glömde det ändå. Så när vi var bredvid en mataffär igår köpte vi ett paket ägg, inget annat. Äntligen känns det som om min dröm om ett enklare liv och miljövänligare liv börjar smitta av sig på maken. Den ena lågenergilampan (såklart) i kökslampan leker disco ibland. När den är slut tycker maken att den ska bytas till en diodlampa. Dom är dyrare i inköp men håller längre. sen drar den bara 1 watt mot lågenergilampans 7 eller 11 watt. Maken rabblade även upp fler lampor där vi kunde tjäna på att byta ut mot diodlampor.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...