fredag 11 februari 2011

Storbakat och såptankar

Det har varit snöstorm i dagarna två. Jag är nästan glad över att L har varit sjuk så jag har sluppit gå ut. Igår ringde hennes fröken och ojade sig över att hon var sjuk igen och att hon missade så mycket i skolan. Så vi skulle komma dit efter skolan idag och hämta läxor. Så det var bara att skotta fram bilen och ta sats med bilen. Vi bor på gatan som snöplogen glömde. På måndag drar min kurs i Simple living igång. Nu är det 5 sökanden. Jag fick medlemsregistret idag. Jag tänkte bjuda på hembakt varje gång. Frysen gapar lika tom på bröd som min plånbok gapar tom på pengar. Så det var bara att sätta på sig förklät, dra upp ärmarna och sätta igång. Frysen full med bröd och temperaturen i huset steg från 18 - 20 grader. Det kan knappast bli bättre. Sorterna idag blev: sirapslimpa, källarfranska och vetekakor.
Jag har massor med projekt som jag vill göra. Tyvärr är jag född med tummen mitt i handen och en make som vet om det. Jag har haft sönder tillräckligt många spikar, brädbitar och skruvhuvuden för att ens få komma i närheten av garaget eller hobbyrummet. Så maken ska göra mina projekt. Men han jobbar jämt och jobbar han inte är han för trött för att jobba hemma med mina projekt. Vi gjorde ett byte på Facebook som ska sättas ihop. Jag har köpt en sak som tillsammans med en annan sak som har gått sönder ska bli en tredje sak. Sen behövs hyllor till kontoret. Bokhyllor ska köpas på Myrorna imorgon hoppas jag. Det vet inte maken om än. Sen ska något som vi har göras om till cd hyllor. När jag får tag på skrivbord eller bara skivorna i rätt färg ska en annan sak göras om. Sen efter att vi köpt panel till lilla toan så ska en sak som vi har i överflöd göras om och sättas där med. Mycket projekt är det men än så länge är dom hemliga. Fortsättning följer.På posten kom det Cliniderm som jag vann i en tävling hos Esbe. När jag städar toaletterna använder jag en blandning av vatten och såpa som jag har i en sprayflaska. Varje gång jag sprayar på såpan så får jag kli i halsen och svårt att andas. Jag är inte allergisk i vanliga fall. Jag trodde såpa var en naturlig skonsam produkt. Kanske dags att skrota såpan och leta reda på något annat mer miljövänligt? Grumme såpa innehåller: vatten, potassium tallate, potassium carbonate, sodium sulfate, parfym och färgmedel. Hushållsåpa som man kan köpa innehåller: förtvålad rapsolja. Mycket dyrare men jag vet vad jag ska köpa och städa med hädanefter. Nu när L har varit sjuk så har hon sett rätt mycket på tv. Hon orkar inget annat. Reklam till barn är förbjudet i Sverige men det visas reklam till barn hela tiden. För det är bara förbjudet att sända reklamen från Sverige. Sänds den från ett annat land är det okey för man får visa reklam för barn i Sverige. Helt sjukt!! Vissa av kanalerna går ännu längre, där går hela program ut på reklam. Beyblade och Pochemon till exempel.

2 kommentarer:

Esbe sa...

Kul att se att det kom fram! :)

Klimatpiraten sa...

Jag tycker också att det är obehagligt att andas när jag sprayar såpa! Måste hålla andan tills såpan lagt sig. Vart har du hittat hushållssåpan?

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...