lördag 5 mars 2011

Det värmde och gratisfynd

Jag är lite splittrad när det gäller den före detta kupong man fick från Coop när man handlat för en viss summa. Nu har dom infört återbäring istället. Man får tillbaka pengar på kontot beroende på hur mycket man handlat. Det är bra när man får kupongen eller återbäringen. Fast då måste jag ju ha handlat för en viss summa för att få den. Så det billigaste blir nog att försöka hålla nere kostnaderna så man slipper få kupongen/återbäringen. Idag var vi med L till tandläkaren. Hennes tänder har gått in så pass mycket av natt-tandställningen att det nu är dags för steg 2. Hon ska få vad vi kallar räls. En sån som S har. Men inte på alla tänder. Sen ska L inte få ståltråd mellan brickorna utan vanligt gummiband. Vad jag förstod ska brickan bara sitta på två tänder. Natt-tandställningen ska hon också fortsätta med. Eftersom vi ändå åkte till tandläkaren så svängde vi in på Coop. Jag har gett bort en bok via Bookmoch och var tvungen att köpa frimärken. Det kostar 80 kronor att skicka en bok till Grekland. Bookmoch är jag också splittrad till. Jag har en lång önskelista och har fått reda på att flera av mina böcker har kommit in. När jag har mochat den har ägarna av boken tackat nej. Dom vill inte skicka den till mig. Jag försöker att skicka till alla som mochar av mig så att jag då inte får någon bok för mina poäng känns sådär. Dåliga tider kanske så folk inte har råd med frimärkena. När vi ändå var på Coop böt vi kolsyrepatronen som tog slut igår. Vi ska bjuda på smörgåstårta imorgon och vill ha kolsyrat vatten och läsk till den. Sen gick vi in och handlade. L ska ha med sig glass till skolan på måndag, maken behövde nya skor, sen slank det ner både det ena och det andra. Det är därför man inte ska extrahandla. Jag hade kuponger så jag fick en Felix förberätt och 5 påsar Malaco helt gratis. Malaco var för att jag reklamerade L:s trasiga Pez gubbe. Tack Malaco. När jag handlad på Ica sist fick jag en gratis ask vindruvor. L har ätit upp nästan alla. Men alla extragrejer och makens skor gjorde att det kostade 400 någonting i alla fall. Jag fick betala 32 kronor för jag hade pengar på återbäringen. Något som jag alltså inte vet är bra eller inte. Det var ju bra att jag bara fick betala 32 kronor, det var ju inte bra att jag har handlat för så pass mycket att jag fått ihop så mycket återbäring.

Förut åt fiskarna upp våra växter så vi fick köpa nya hela tiden. Nu gör dom det inte. Vi har två växter för att gardera eventuell uppätning. Båda två växer som ogräs.Maken har klippt av dom idag och gjort två växter till. Oasisen hade jag sparat från något arrangemang vi fått någon gång.S har gjort ett byte. Hon fick gratis mobilt internet värt 500 kronor. Hennes klasskompis som köpte det köpte ny mobil och där ingick mobilt bredband så han använde den aldrig. Han fick en biobiljett av oss. Han ville inte ha något men S gav honom biljetten i alla fall.

Jag har fått en kommentar som värmde ända in i själen. Jag har valt att inte publicera den eftersom det stod namn i den. Om du vill att jag ska publicera den gör jag såklart det. Jag vill gärna visa den fina kommentaren för jag blev så stolt och glad. Jag har tagit bort namnet:

Hej!
Ville bara lämna mitt avtryck och säga. Jag har läst igenom hela din blogg, ända tills du började att blogga. Wow vilket jobb du gör! Helt fantastiskt. Jag har anammat flera av dina tips och jag väntar nu på fler blogginlägg från dig. Och alla bra och fina tips du har. Kollar även in dina recept på receptbloggen. Din strävan är helt otrolig/enorm och jag hoppas att du når ditt mål att få vara hemmamamma på heltid igen. Sedan håller jag tummarna för att din familj ska uppskatta mer att du är hemma och allt fint jobb som du gör.
Jättetack också för att du blev medlem på Gratisbio så jag fick fler poäng. Dom behövs när jag byter poängen mot matkuponger.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...