torsdag 21 april 2011

Ännu en aktiv dag

Ännu en väldigt aktiv knappt hemma och väl hemma gjort mycket dag. L blev medlem på ett lekland som finns inne i stora staden. Denna vecka fick alla medlemmar gratis inträde.
Så L, S och jag tog med en kompis till L och åkte dit. Kompisen var inte medlem men hon betalade sitt inträde själv. Nu blev det inte helt gratis även om inträdet, kaffet och en massa påskgodis var gratis. 105 kronor gick fika till S och mig och 4 glassar på.
Hem och äta lunch. Sen åkte M och jag till Lidl och fyndade lite påsköl och annat billigt. Vi åkte även till fiskaffären och köpte strömmingsfileer och en krabba till mys i helgen.
Saften började ta slut så jag har gjort ny apelsinsaft. Recept finns här. När jag var klar med saften märkte jag att vi bara hade en tom flaska. Resten använde jag när jag gjorde vin. Maken och jag "delade" på en flaska vin till maten för att jag i alla fall skulle ha två flaskor. Tillbringaren är full med ospädd saft. Jag har färgat S hår. Hon är nu ljusare än vad hon brukar vara.
Jag har gjort ljus av äggskalen jag sparat. Dom här var av skalen vi blåste ut. Dom skulle ha varit högre upp så att dom blev mer äggformade.
En ägghalva la jag i ett dricksglas tillsammans med ljusgelen jag hade kvar.
Resten av ägghalvorna gjorde jag flytande äggljus av. Jag färgade ljusstumparna som jag gjorde ljusen av med en av L:s gula färgkritor. Min tumme ner till kommunens avfallsavdelning var i tidningen idag. Den hade svar av en enhetschef på kundservice avfall. Svaret gick bland annat ut på att dom nyss har börjat med 8 veckors hämtning. Att dom ständigt utvärderar avfallstaxan för motivera abonnemangsinnehavarna att sopsortera mer. Så kanske kanske kan det bli mer sällan hämtning. Maken har lite kontakter och han har berättat att flera partier vill ha avfallskvarn och att det är ständiga diskussioner om det.
På kvällen blev årets första grillning. Lammkotletter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Hemmamamman!

Den som hade din energi och uppfinningsrikedom ändå !! Jag ler när jag läser och ser bilderna på dina olika påskljus, de är ljuvliga! Jag önskar dig Glad Påsk och en riktigt skön och avkopplande helg.
Margit

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...