söndag 22 maj 2011

Granskottsirap, tippen och myrbråk

Granskottsirapen från förra året har tagit slut och ute växer granskotten så det knakar.Så jag tog med S på en granskottspromenad. Det fanns massor massor med jättestora skott. En hel påse full fick vi ihop på nolltid. Vi ville plocka mer men det fick inte plats mer i påsen. Men vi tyckte att vi kunde gå tillbaka senare. När vi stod där och plockade i godan ro så kände jag något som kröp på insidan av låret. Jag trodde det var en mygga och tänkte inte så mycket mer på det. Men så började det bita och jag lyfte på kjolen och tittade efter. Jag stod mitt i en myrstack. Det var stora brunmyror men aj vad dom bet. När vi kom hem och gjorde irodning sirapen så blev det mycket mer än vad vi trodde så det behövs inga mer skott. Förra året hade jag 3 burkar med skott nu har jag 9 stycken. En burk är redan nästan klar. Så nu behöver vi inte köpa hostmedicin på hela året förhoppningsvis. Om det inte blir ett väldigt hostigt år. Recept finns här. L och jag har också varit på utflykt. Till Willys och den vanliga månadshandlingen. Jag hade en rabattkupong på helt gratis juice. Willys kostade ungefär 900 kronor så om Ica kostar max 1000 kronor så går maten i maj bara på 2750 kronor som var målet. Jag sätter bara in 800 kronor på Ica och det brukar gå på runt 700 så målet känns redan uppnått. Filen, paprikorna och bananerna köpte jag ekologiska på Willys.
Potatisen har äntligen kommit ner i jorden. I andra halvan av landet har jag planterat bönor men det enda som har kommit upp där är den röda solhatten som jag planterade förra året. Dom kom aldrig upp då men bättre sent än aldrig kanske. Om det inte vore för att jag inte ska göra hemgjord echinagard längre utan ville ha bönodling. Oreganon är också planterad. Jag hade en källa som visste var man fick tag på gratis pallkragar och jag tänkte fixa några, bland annat till att plantera oregano i. Men när en kompis till mig som också ville ha ringde så trodde företaget att det var dagens skämt. Dom hade aldrig hört talas om det. Så där blev man grundlurad. =( Varför går man ut på en bytarsida och skriver en sak som inte stämmer? Maken offrade i alla fall sin murbrukshink till oreganon så det löste sig till slut. En tur till trippen har maken och M varit på så nu kommer vi i alla fall in i garaget. Även om det är länge kvar tills vi kan köra in bilen där. Vi har invigt majan som rök. Ölkorven blir rökt just nu så om det blir bra och funkar vet jag inte. Det rök i alla fall, men det ryker inte så mycket så vi vet inte om vi tog för lite spån eller om det är konstruktionen som inte fungerar. Fortsättning följer. Jag har tackat ja till 3 extraturer på uthyrningsföretaget. Efter 15 juni får jag inte jobba för dom mer. För dom 3 extraturerna ska vi åka till Öland på semester med husvagnen i 6 dagar. S och L vet inte om det än. Vi ska tala om det när campingen har svarat om det finns plats för oss eller inte. S och L älskar Öland men vi har inte haft råd att åka dit dom senaste somrarna.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...