onsdag 8 juni 2011

1800 kronor!!!!

Maten på Coop, som är den första månadshandlingen, gick på nästan 1800 kronor! Tror jag kan se mig i månen efter en matkostnad på 2500 kronor i juni. Men då är (hoppas jag) all mat köpt till M:s student på fredag. Vi ska bjuda på kallskuret. Min snälla mamma har köpt potatissallad. Älskar dig mamsen. Jag har köpt ingredienser till hemgjord mimosasallad. Kalkon, skinka och en rostbiff som jag ska göra imorgon. Sen blir det tårta. Ett eget förslag på påhittad tårta som jag hoppas blir bra. Fortsättning följer.
Medborgarskolan har hört av sig. Annonsen till höstens kurs ska ut så dom undrade hur jag ville ha annonsen och kursupplägget. Jag har ändrat lite i upplägget som kommer att se ut såhär:
Första gången: vad det ska handla om, allmänt om simple living. Vad är simple living för dig?
Andra gången: tid, brist på tid, tidsschema, tidstjuvar
Tredje gången: saker, att rensa upp bland saker
Fjärde gången: pengar
Femte gången: knyta ihop och gå vidare, vad betyder något? vad gör mig glad?
Annonsen kommer också att se annorlunda ut. Några av dom sökande trodde att jag hokus pokus skulle trolla med knäna så skulle deras liv bli enklare. Dom trodde inte att dom skulle behöva jobba för det själva. Vilket ska framkomma mer i annonsen.
Lev enkelt - Simple living
Vad är simple living för dig? Här får du "verktygen" till att förändra och förenkla ditt liv. Rensa upp bland saker, få ordning på tidstjuvar, knyta ihop och gå vidare m m. Låt det viktiga i ditt liv realiseras! . Vad ger dig energikickar? Vad gör dig glad? Vad är viktigt för dig? Välj bort tidstjuvar, energislukare och negativ stress.
INNEHÅLL
Här får du tips och verktyg på hur du kan leva lite enklare. Mycket frågor att ställa sig själv.
FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs.
KURSLEDARE
XX, jag försöker att leva som jag lär.
BRA ATT VETA
Ta med anteckningsbok och penna. Lättare fika ingår. Örngott nummer 2 är omsytt.Till ett linne till mig.

M, L och jag har varit till Erikshjälpen. Jag köpte ett par skor till L i storlek 34, hon har 32/33 nu. Ett par skor att växa i till L i storlek 36. Och en golvlampa. Golvlampan står i det som ska bli läshörnan i kontoret. Jag har även lagt ut två säljesannonser. En med L:s gamla golfklubbor på Blocket. En med alla gamla cyklar i den lokala tidningen. Jag lånade mamma och pappas inloggning och fick annonsen gratis. =) Dagens blomma till L:s ena fritidsfröken var i tidningen idag. Hon blev jätteglad och gav mig och L en stor kram när jag hämtade L på fritids för sista gången denna termin. Jag tror att uppskattning är värt mer än presenter. Vi är så bra på att påpeka dåliga saker. Om någon är bra tala om det, om någon är dålig knip käft.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...