onsdag 15 juni 2011

Känner mig internationell

Min vana trogen nuförtiden så hade jag en massa ärenden som skulle göras samtidigt för att spara bensin. För att spara ännu mera bensin så gick jag, S och L inne i stora stadens butiker istället för det stora köpcentret. Sen att parkeringen kostade 20 kronor i timmen det glömmer vi bort.
Anledningen till att jag ville gå inne i stora staden var flera. Dels skulle jag på ett Facebookbyte inne i stora staden. Jag hade en Kenny Starfighter dvd.



Jag fick tre gosedjur och ett hästpussel.Sen skulle jag till utlänningsaffären och köpa lite saker. Det blev bröd att ha till matlåda när jag jobbar i helgen och en burk med Geesmör. En jobbarkompis säger att det är mycket billigare än smör till mackor och smör till matlagning så jag tänkte prova. Vi hittade även en jätteburk med ananasbitar. Burken ska jag ha till ett hemligt projekt. Efter lite klädaffärer som S ville gå till åkte vi till nästa utländska affär.


Kina affären. Där köpte vi vårrulleblad, sushiblad, bambuskott (den burken ska jag också ha till samma hemliga projekt) och en burk med supergoda bär. Bara för att dom är så goda. Jag hämtade även min e legitimation som hade kommit. På hemvägen åkte vi till återvinningen och till Coop.På Coop "köpte" jag oliver och skinka helt gratis.S tycker att L ska få rosa slingor i håret. Man går till frisören som klistrar dit dom. S gjorde en budgetvariant på L med garn. På posten kom det 50 kronor i rikspresentkort från Gratisbio.Igår kväll när jag jobbade hände en hel del. Svärmor och svärfar kom med en massa konserveringsflaskor som dom hittat när dom rensade förrådet. Jag som gör min saft i dom behöver nu inte köpa flera flaskor. =)Sen hade S och L bakar bullar. Dom bakade bara en halv sats eftersom det var första gången dom bakade bullar själva. Supergoda och mjuka. Mina bullar kan man slå ihjäl någon med. Nu vet jag vem som ska baka bullarna i familjen P framöver. =) Jag fick en kommentar på inlägget Studenten M: "men sen tillkommer ju studentmössa, balbiljett, kläder, div olika bilar till bal och själva studenten". Studentmössan fick M av oss i present när han fyllde år. Balen ville han inte gå på så balbiljett kostade inte alls. Kläder skrev jag att han hade makens kostym. Hade han gått på balen hade han haft den då med så kläder kostade ingenting. Bil till bal (han gick inte på balen men hade han gjort det så hade vi skjutsat honom i våran vanliga bil). Vi skjutsade och hämtade honom i våran vanliga bil på studentdagen. Varför ska man åka i dyr hyrd vad det nu är? Så nej det tillkom inga mer kostnader. När S tar studenten blir det säkert dyrare i alla fall om hon väljer att gå på balen men det kommer också att bli en lågbudgetvariant. Varför ska man lägga ut en massa pengar och kanske skuldsätta sig för en dag som blir precis lika bra och mysig ändå? M kommer att minnas sin student för alltid och det kommer vi också att göra men inte våran plånbok.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vet inte om ni har samma tradition i Örebro, men här i Borås så samlas hela klasserna och åker i speciella lastbilar ifrån studenten, min dotters sådan resa kostade oss 450 kr, svårt att säga nej för det är det sista klassen gör ihop och att då bli ensam om att avstå är något jag inte ville utsätta mitt barn för. Sedan valde min tjej att gå på bal och inträdet blev 300, klänningen sydde jag själv så tyg och annat gick på ca 400, till detta skor och div accessoarer och många ska också åka hyrda limosiner etc till balen. Här fick jag dock som jag ville och vi körde henne. Festen hemma blir inte så dyr när man gör det mesta själv men det är det övriga ovan som får en att gå lite på knäna.

Anonym sa...

gillar dina sista rader:
precis så som jag tänker,det kan bli mysigt ändå,utan att det kostar massa pengar.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...