onsdag 20 juli 2011

Fel äggsort, loppis och frysrens

Jag fick en massa äggulor över efter att jag gjorde Budapestlängden igår så jag har provat att göra en ny glassort. Nougatglass. Jättegott. Recept finns här. Krusbärsbusken hänger av alla färdiga bär. Vinbärsbuskarna lyser mer röda än gröna av alla sina bär. Hallonen är mogna på våran häck så säker på våra hallonställen också. Men har tidsbrist känns det som och frysbrist.
Vi har tre frysar och alla är fulla till bristningsgränsen men ändå känns det som om vi aldrig har någon mat i frysen. En ekvation som inte går ihop så idag har jag uppdaterat fryslistan och vet nu exakt vad som finns i alla tre frysarna. Bland annat hade vi 5 påsar hamburgerbröd, 3 påsar korvbröd, 3 2 liters glasskartonger, 10 2 liters med jordgubbar, 9 2 liters med vinbär sedan förra året, en massa kött i olika former och 11 brödlimpor. Tror nog att jag inte behöver handla mat på ett tag och inte baka heller. M och S har åkt med mina föräldrar på en mini golfsemester och kommer hem på fredag kväll så jag passade även på att rensa ut lite olika rester ur frysen som ska bli resten av familjen P:s lunch och middag i dagarna 2. Då får jag också en minisemester i alla fall från matlagningen. Ikväll åt jag en matlåda med pasta och ostsås. L en matlåda med pannkakor. Maken åt taco och kebabrullar. Vi tog en tur upp till kyrkans loppis och lämnade allt utom saker som jag troligtvis ska sälja på bytardagen i höst. Så nu har vi fått tillbaka omklädningsrummet igen. Nästan i alla fall. Kassen till bytardagen står under bänken. Jag fortsätter rensa så det har redan blivit en kasse till som ska till loppis.När vi ändå var på loppis så handlade jag lite. 70 kronor för en morgonrock till L, ett par flip flop till L i nästa storlek, två böcker, en dvd film, en kartong med 3 flygplansmodeller - oöppnade kartonger och ett par inlines i storlek 43 till maken och M att dela på. På posten kom det en gratis krysstidning som jag tänkte ge mamma eller svärmor i julklapp. Jag vill gärna ha ankor eller höns eller båda och bli självförsörjande på ägg. Ägg har vi fått men fel sort.....sköldpaddsägg.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...