lördag 6 augusti 2011

Memory lane och mer loppis

Mitt mål är som jag skrivit förut att bli hemmamamma på heltid igen. Så nu när jag tjänar pengar så försöker jag att bygga upp en buffert, inte av pengar utan av kläder och saker till L som hon ska ha när hon blir större. Nästan alla kläder som S hade när L föddes är sparade. Kläder i storlek 158/164. S och jag gick igenom dom igår. Det blev som memory lane, mest för S. Åh den där tröjan älskade jag, åh här är mitt favoritlinne hördes från S nästan hela tiden. Till och med trosorna är sparade. Det som inte var sparat (och det var väldigt konstigt) var vinterkläder, sovkläder och t-shirts. Så det måste jag komplettera med. Vinterkläder fattas i nästa storlek med 146/152. Det var en på bytarsidan som gav bort 3 pappkassar fulla med pojkkläder i storlek 146/152 mot en bullpåse. Bland annat vinterkläder och regnkläder. Jag svarade och en till. Den som ringde först skulle få kläderna. Jag ringde först, men den andra hade mailbombat henne så hon skulle få dom. Om hon inte hörde av sig innan tisdag skulle jag få dom. Hon är en av sköterskorna på min gård så hon har rapporterat till mig jätteofta, vilket jag påpekade för henne, jag kanske skulle få en större chans då. Vi pratade lite om gemensamma vänner men inget mer. Så nu hoppas hoppas hoppas jag att den andra inte hör av sig innan tisdag så jag får kläderna. Nu är ju L en tjej men jag tänkte kolla vad hon kan ha och resten tänkte jag ge till L:s familj. L som går i L:s klass och är en kille, dom har varit kära innan det kom in kill och tjej baciller i leken. Dom har knappt råd med mat alla dagar, så jag hoppas mer för deras skull än för min egen. På säljsidan på Facebook var det en som sålde en cykel och jag gav budet 200 och fick den. Vi skulle höras idag. Jag fick hennes sambos mobilnummer för hon åkte på semester men sambon skulle vara hemma. När maken ringde så svarade ingen och när vi kollade upp numret gick det till en byggfirma så troligtvis har han inte mobilen på på helgen, fast vi skulle höras i helgen. Typiskt. Cykeln är 24 tum och är L:s nästa cykel. Hon har nyss fått en 20 tummare.


Sista dagen på loppis för i sommar och S och jag åkte dit igen. Idag var det konstigt nog inte halva priset. Vilket vi fick reda på i kassan så det blev lite väl dyrt

193 kronor kostade det idag. För 2 skjortor till M och 3 skjortor till maken.En t-shirt att växa i till L, en mjukisekorre till L och 5 videofilmer till L. Vi lovade att köpa något till henne. En väska, 2 skärp och 3 böcker till S. 3 böcker till mig.Ett nattlinne till L. En långtröja, ett linne och en klänning till S. 2 kjolar, 2 tröjor, 1 jacka och 1 vinterkavaj/jacka och en kavajjacka till mig. Jag har ingen vår sommar höst jacka så nu har jag 2 stycken + en snyggjacka till vintern.
När vi var till återvinningen stod det en helikopter på taket av platsåtervinningen. Den flög visst in i bilen. =) Det enda felet med den var att skruvarna till batterilådan var inga stjärnskruvar längre. Men maken lyckades få upp lådan, satte i nya batterier och nya skruvar. Den funkar jättebra. Den lyser på massor av olika ställen och propellen snurrar och den blinkar och låter. L är superglad. =)Lingonbrödet är utbakat. Det står i receptet två limpor men dom blir jättelimpor så nästa gång ska jag nog göra 3 eller 4.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...