måndag 12 september 2011

Äpplen och byte som inte blev som tänkt

Min förkylning vägrar släppa taget. =( Orkar knappt göra något men har nu börjat tröttna på att vara sjuk och börjar framtvinga ork. Maken är sjuk och sjukskriven. Han framtvingar ingen ork utan ligger bara och sover hela tiden. 4 kassar med äpplen står och nästan ruttnar bort på altanen. Ungefär en kasse hade ruttnat så dom äpplena hamnade i komposten. Några äpplen gjorde jag äppelkaka på.2 kassar gjorde jag must på. Troligtvis den sista musten jag gör i år om inte du vill komma någon dag och göra must Tove. Om jag jobbar som jag ska (har varit sjukskriven hela helgen) så jobbar jag onsdag och fredag denna vecka. Lördag ska vi åka bort hela dagen men dom andra dagarna kan jag. 1 kasse har jag sparat, den ska jag göra nya äppelrussin av imorgon och resten ska vi ha som ätfrukt. Jag köper i alla fall en massa bananer fast vi har en massa äpplen. Päron kan jag plocka på jobbet. Plommon har en granne massor så jag ska fråga om jag får ta några. Slutköpt med bananer ett tag. Skärp dig kvinna.
Två byten har jag också orkat med. Jag hade (köpte) två vinboxar
och fick 36 nya barn och ungdomsböcker. Det var nästan bara ungdomsböcker. Jag hade tänkt ha dom som hemskänkta presenter när L ska på kalas men dom är för större barn så det gick inte. + att S tog mer än hälften av böckerna. Det andra bytet blev inte riktigt som det var tänkt. Jag fick bara med en laddare. Själva apparaten hade dom glömt. Så jag ska hämta den imorgon. Fortsättning följer.

Jag älskar min rivjärnslampa och har skickat in den till en tidning. Om lampan kommer med så ska ni få veta det. =) Jag pratade med L:s fröken om att L inte får vara med på rasterna. L var med. Fröken sa till mig och L men du säger ju att du vill leka själv när jag frågar. Hon skulle säga till tjejerna att komma ihåg L i alla fall. L hade fått vara med på rasterna idag och var strålande glad. =) Jag vet inte om det var för fröken sa till eller vad det var men 3 av L:s klasskompistjejer ville följa med L hem idag. Nu gick ju inte det för maken ligger hemma och är sjuk och jag och L skulle på byten. Men L och en av tjejerna har bestämt att dom ska leka imorgon efter skolan. Så L ska inte vara på fritids då. Fortsättning följer här också.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...