lördag 24 september 2011

Bytardagsoskuld blev frälst

I våras gick jag ut lite löst och lämnade in lite leksaker till en bytardag. Den största i länet och enligt vad jag hört den bästa. Jag jobbade hela bytarhelgen så maken och S skötte inlämningen och hämtningen av ej sålda varor och pengarna. Igår var inlämningen för i höst men jag har bytt bort alla leksaker och kläderna har jag gett bort så det blev inget inlämnat. Men idag när själva försäljningen var åkte S och jag dit. Jag har hört inbitna bytardagare som åker dit innan dom öpnnar och köar för att inte missa godbitarna. S ville sova länge så vi åkte inte förens efter 11.00 Det öppnade 10.00. Massor massor med rum med olika klädstorlekar, ett skorum och ett leksaksrum. Både jag och S tycker att L har samma kläder på sig hela tiden så vi var ute efter 134/140 kläder som är den storleken hon har nu. Sen var jag ute efter regnställ, jacka (ej vinter) och pyamasbyxor i storlek 158/164. Diverse vinterstövlar, gummistövlar, skor och sandaler. Vi hittade massor av toppar både i L:s nuvarande storlek och storleken större. Vi tänkte att hon skulle ha alla nya topparna nu. =) Skor hittade vi också i massor av storlekar. S fick dom svarta med hög klack (kostade 20 kronor) som tack för att hon följde med. Lite leksaker hittade vi också. Hunden såg så ledssen ut att han bara var tvungen att få följa med hem. Ett nytt labyrintspel (med två fel kulor som var alldeles för stora för spelet - usch vilken dum inlämnare) Nej L ville inte ha det men jag såg det som ett tecken. Ett lasergevär och ett spel. Jättekul spel. M, S, L och jag har spelat det flera gånger. =) 360 kronor för allt. =) Loppispriser med andra ord. Lite tråkigt att jag inte hittade några av dom kläderna jag var ute efter men det var superkul och jag kommer helt klart att gå iväg på fler bytardagar. =)
Efter bytardag och lunch och fika ville S ut i skogen och plocka svamp och drog med mig. Vi hittade inte en enda trattkantarell men vi hittade massor massor massor med taggsvampar. Jag hade ingen aning om vad det var för sorts taggsvampar. När jag var lite plockade pappa och jag bara bleka taggsvampar. Vi plockade i alla fall en hel kasse full. Det var så mycket svamp att det tog 1 minut att få kassen full. När vi kom hem sökte vi på den och den heter Fjällig taggsvamp och är ätlig. Godast är dom unga men man kan äta dom gamla med men då kan dom vara beska i smaken. Imorgon ska vi troligvis gå dit igen och plocka en eller två kassar till. =) Min frukt och svamptork är full med svamp som ligger och torkar. Alla fick inte plast så några ligger på en tidning och lufttorkar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej.oj det är riktiga svamptider nu altså! har en vänninnan som häromdagen pockade massor med trattisar.
själv gillar ag INTE svamp!
inte ens champinjoner.
ha en bra söndag.

mireille sa...

Usch vilka läskiga bilder.. Jag har grov svampfobi vilket självklart är jättejobbigt. Går aldrig i skogen och har t.o.m problem i affärerna ibland,skulle ju t.ex inte kunna jobba på Ica :) Och nu på hösten drömmer jag alltid mardrömmar att min familj och mina vänner kastar svamp på mig...lite ovanligt kanske men jag är långt ifrån ensam om det.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...