onsdag 14 september 2011

Chokladsugen och äntligen

Hösten kommer allt närmare och stormen yr utanför fönstret. Nästan så man måste stoppa sten i fickorna när man går ut för att inte blåsa bort. Jag eldar ljus varenda kväll. Jag är ju en nitisk sopsorterare så när jag eldar vanliga ljus sparar jag stumparna och gör nya ljus. När jag eldar värmeljus lägger jag metallformen i metallåtervinningen. Ett tag hade jag glasformar och sen köpte jag till ljus utan formar och stoppade ner i formen. Formen och ljusen var gjorda för det. Bra för då blir det inte en massa metallformar. Dåligt för jag vet inte var man kan köpa såna längre. Någon som vet? Vi har ett gammalt labyrintspel. Det finns inga kulor till det och ingen spelar det så jag ska byta bort det. Fortsättning följer. Hur som. Så jag skrev ett mail till Brio som hade gjort spelet och frågade var man kunde få tag på kulor. Dom var snälla och skickade två stycken kulor. Tack Brio. Vårat är träfärgat och är gammalt och charmigt. Det finns nya att köpa som är röda bland annat. En fin inredningsdetalj kanske om man gillar sånt. Nu har ju L aldrig intresserat sig för labyrintspelet men om hon gör det så kan jag önska ett till henne i julklapp. Jag har nästan L:s alla julklappar klara nu.
Ett byte har jag också klarat av, men det blev helt plötsligt två. Hon ville ha två chokladkakor och jag och S åkte dit.Jag fick en whiteboardtavla som L ska få i julklapp. Hon har önskat sig en jättelänge. =) När vi kom innanför dörren sa bytaren - jag såg att du sökte en mobil? Vilket jag gör. L vill ha en mobil och jag tänkte hon skulle få en i julklapp. Hon hade tre stycken. Två stycken för 4 chokladkakor. Eller en ny i kartong för 4 chokladkakor. Så S och jag fick springa till affären och köpa 4 chokladkakor till. Vi tog 2 stycken. För den ena var en sån som vi har letat efter till L och hade en kamera. När vi kom hem låser den sig när vi använder kameran så jag vet inte om vi ska byta till den andra. Vi skulle höra av oss vid problem så skulle vi få byta mobil. Så nu är helt plötsligt två av L:s julklappar och en av S julklappar fixade. Bild på S kommer när jag varit hos mamma. =)Nya äppelringar är satta på tork. Jag köper aldrig russin i affären längre utan kör med mina hemgjorda svenska russin.Äppelringar och rabarberbitar. Rabarberbitar ligger också på tork. Såg att det börjar bli dags att skörda rabarber igen. Jag har en elektrisk frukttork men lufttorkar oftast för att spara elen. Kökssoffan är uppimpad. Tänk vad en trasmatta och några kuddar kan göra. =) Idag äntligen fick jag koden till att låsa upp min mobil av Tre. Jag ringde för 3 veckor sedan och fick betala koden för tre veckor sedan. Nu kommer jag aldrig mer att ha Tre som mobiloperatör.

1 kommentar:

meas vardag sa...

Torkar du rabarberna länge? Jag har aldrig testat detta men jag har ju gott om rabarber så det kanske skulle va kul att testa. Hur länge håller de och hur förvarar du dem? Ha en bra dag!
/Anna

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...