onsdag 28 september 2011

Hemmamamma vs lyxhustru

2009 rasade en debatt i Aftonbladet om hemmafruar. Jag kallar mig hemmamamma inte hemmafru. Jag tror det berodde på att Svenska Hollywoodfruar hade premiär då. Vissa av Hollywoodfruarna är hemmafruar, även fast jag väljer att kalla dom lyxhustru. Om man får allt serverat på silverfat för att man är lycklig nog att ha gift sig rik så är man en lyxhustru. Jag har tittat på svenska Hollywoodfruar ibland men allvarligt talat vart hittar dom fruarna? På psyket eller? Den enda normala som det är kul att titta på är Maria Montasami, även om hon är en lyxhustru. ;) Dom nya fruarna i denna omgång är Gunilla Persson. Jag missade avsnittet sist med tydligen stod hon och sa till sin dotter som mådde illa och kräktes innan ett framträdande av nervositet att det är bra att kräkas det gör att du sjunger bättre. Hennes uppfostringsmetoder får tydligen pappa Fritsl i Österrike att verka som en änglapappa. Agnes-Nicole är kvar sen förra omgången. Hon tror fortfarande att hon kan sjunga. En annan ny fru är Isabel Adrian. Jag såg avsnittet där hennes assistent skulle ta körkort och Isabel följde med som stöd. Man måste tydligen köra upp för amerikanskt körkort för att få köra bil men det struntar Isabel i. Nu får man ju inte följa med bakom kulisserna så tv3 kanske vinklar så man ska tro att alla är blonda som M och S brukar säga. Ett annat ord för idioter tydligen.
Skillnaden mellan en hemmamamma/hemmafru och en lyxhustru då (förutom trädgårdsmästare, städerska och diverse andra som hjälper till i hemmet utan att vara en familjemedlem):
# Ingen semester eller semester i Sverige/Semestrar utomlands en eller flera gånger/år. Vi har en husvagn och det är tack vare den som vi har råd att åka på semester.
# Begagnade kläder/ nya kläder. Nästan alla våra kläder förutom underkläder är köpa begagnat. Bra sätt att få billiga giftfria kläder, hjälpa miljön och skänka pengar till välgörenhet. I alla fall när man köper på myrorna eller liknande.
# Låg/hög maträkning. Septembers maträkning i familjen P gick på 3200 kronor. Nästan så jag skäms. Men då var tre rätters bröllopsmiddagen inräknad i det.
#Gör nästan aldrig/alltid om hemma. Vi gör nästan aldrig om hemma. Varken köper nya möbler (köper vi nya möbler är dom begagnade) eller tapetserar. Vi trivs bra hemma ändå.
# Köpa lite (inget/köpa allt man vill ha. Kanske är kul att kunna köpa allt man vill ha när man vill ha det men då behöver man ju inte längta efter saken. Som när man var liten och var nästan säker på att man skulle få sin hett efterlängtade sak i julklapp men helt säker var man ju inte.
# Äta hemma/äta på restaurang eller färdig mat hemma. Jag lagar all våran mat från grunden och bakar allt vårat bröd.
Det var som sagt var två år sedan debatten var så jag kommer inte ihåg alla skillnader men helt klart är att jag går under hemmamamma/hemmafru och inte lyxhustru. Vilket känns skönt. Sen kan man ju vara en lyxhustru utan att ha ett gäng med trädgårdsmästare, städerskor och annat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Din blogg har blivit ett beroende för mig.Är inne på 2010 nu.Vi är lika i mycket men du är ett snäpp extremare än jag är.Kämpa på.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...