fredag 9 september 2011

Känner mig tom

En tjej som S känner levde ett vanligt familjeliv med mamma, pappa och bror. Mamma och pappa skilde sig. Mamma flyttade till en stad långt långt bort. Pappa flyttade till en annan stad. Själv kvar var en 18 årig tjej som fick skaffa egen lägenhet. Jul och födelsedagar har hon inte firat på länge. Vissa dagar äter hon inte efter skolan för hon kommer inte ihåg att äta/orkar inte laga maten. När S fick reda på att hon inte firat jul på länge frågade S om hon ville fira jul med oss. När tjejen frågade vad S föräldrar skulle svara svarade S att mamma kommer säkert att tvinga hit dig när hon får reda på det. Sant.
En annan tjej som S känner blev misshandlad av sin pappa, hennes mamma bor i ett annat land och hade övergett henne för länge sedan. Hon blev gravid med sin kille. Fostren i magen hade ett tufft liv. Mamma hade anorexi och var rökare. Två små tvillingflickor föddes alldeles för tidigt. Men dom var kämpar och valde att kämpa för livet. Den ena lilla flickan blev bara 2 månader. Hennes pappa misshandlade henne till döds. Vila i frid lilla T. Jag har aldrig träffat varken dig eller din mamma men jag känner på något konstigt vis som om jag känner er ändå.
När jag hör om barn eller tonåringar som far illa blir jag helt tom inuti. Jag vill hjälpa alla. Jag vill bli familjehem men det vill inte maken. En gång skickade jag in en ansökan ändå. Kommunen svarade aldrig. Dom har brist på familjehem men dom svarade inte på min ansökan. Då kände jag mig som en dålig mamma. Varför vet jag inte eftersom kommunen inte har träffat oss alls. Vi har inga anmärkningar alls. Det enda vi har är tre väldigt väluppfostrade barn som har fått massor med kärlek. Våra tre underbara barn fixade allt till makens och min bröllopsdag igår. (utom disken) S hade dukat bordet romantiskt med levande ljus och rosenblad. Den svarta duken är den vi brukar ha på Halloween. Blombladen har jag i en burk. Dom är konstgjorda men luktar rosgott.
Förrätten var laxröra på toast.Varmrätt futtuchini med grönmögelsås och lövbiff.Efterrätt vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar. Allt var supergott. Recept kommer på min receptblogg en vacker dag.Chokladfontänen blev invigd lite senare på kvällen. Chokladdoppade jordgubbar. =)Jag har världens mest underbara och omtänksamma bloggläsare. Idag med posten kom en artikel om en familj som producerar sin egen mat från Camilla. Tack så jättemycket.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...