lördag 3 september 2011

Oj vilken dyr present

När svärmor fyllde 75 år i juli fick hon en fotografering med efterföljande mat av familjen P och makens syster med familj. Makens syster tyckte att vi skulle bjuda dom på restaurang men som tur var tänkte hon om. Vi grillade hemma hos henne istället. Idag var det då dags för fotografering och efterföljande mat. Klockan 9.30 imorse. En lördag gav djupa protester från trötta tonårsbarn och morgontrött åttaåring och ännu tröttare mamma. (jag). M som har blivit värvad som innebandymålvakt i en stad bredvid stora staden hade blivit erbjuden både cup och extrajobb idag. Så han var nog mest surmulen.
Uppklädda till tänderna var vi också. Jag och S hade våra långklänningar som vi köpte på Öland. Jag hade snygg (men något rufsig) 50 tals knut. Och snorig näsa. Flera gånger under grillningen frågade makens syster och hennes make om jag verkligen inte ville låna deras säng och gå och lägga mig. Jag visste inte att jag såg så sjuk ut. Fotograferingen (utan bilder) kostade 1200 kronor!!! Sen tillkommer bilderna. Oj vilken dyr present. 600 + bilder! Först skulle makens mamma och pappa fotas själva. Sen skulle alla fotas. Sen skulle makens mamma och pappa, syster och maken fotas. Sen skulle makens syster med familj fotas. Sist med inte minst skulle familjen P fotas. Vill du ha en bild mamma på hela familjen P så får du gärna vara med och sponsra. Efter ett snabbt klädbyte hemma och ett besök på Biltema för att köpa bromsar till fram på bilen så åkte vi till makens syster. Maken byter dom nu, håll tummarna. Sparar en hel del på det. Bara delarna kostade 1100 kronor. På Biltema. Vad dom kostar på Volvo törs jag inte ens tänka på. Imorgon ska han köpa och byta dom bak. Efter mat och kaffe fick L rida och var överlycklig. Vi har sparat S ridväst och ridvantar. Sen köpte jag ett par ridstövlar till L på Tradera i storlek 36/37. Hon har 34 nu. Så hon mannekängade hela dagen igår nästan och sa kolla in ridtjejen. Jag fick plundra makens systers land och plockade en knippa basilika som hänger på tork. Och en knippe persilja som jag hackade och frös. Sen åkte vi till en granne till makens syster som har 17 äppelträd och fick med oss 2 påsar äpplen hem. Hoppas verkligen jag blir frisk snart så jag kan börja musta igen. När vi kom hem hade grannen som jag var husvakt hos hängt presenter från Norge på dörren. Där hängde även en massa djursallad och en massa tomater. Om man gillade Lager157 på Facebook och köpte något i deras webbshop för 200 kronor fick man köpa ett par andra hands vinterstövlar för 15.70. Jag gillade, köpte termobyxor till L i storlek 160 och stövlar i storlek 36. Mina stövlar var inga andra hands stövlar. Dom ser helt nya ut. Maken blev helt överlycklig över att jag köpt så nya och fina stövlar så billigt. =) Kom på en sak. Jag trodde att alla L:s kläder var fixade. Men det är dom ju inte. Hon blir ju större än 158/164. Jag tänker inte börja jobba igen efter bye bye. Om jag inte känner för det om 100 år sådär. Alltså måste storlek small också fixas nu. Men då är man så pass stor att man säkert vill vara med och välja kläder själv. Hm. Skaffa small kläder eller inte? Anonym skrev att jag gjort ett räknefel i mitt förra inlägg. Tack. Jag har ändrat det nu. Matte har aldrig varit min starka sida.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...