tisdag 27 september 2011

Välling, tre kronor och flörtar

När L är sjuk vill hon bara dricka välling. Vi har ett paket vällingpulver stående i skåpet för dom tillfällena. Nu är hon sjuk, feber och förkyld. Och matvägrar som vanligt. Hon är pinnsmal så matvägran är det sista jag vill ha från henne. Välling går som sagt var bra. Problemet var bara två. Ett det fanns yttepytte vällingpulver kvar i burken. Två jag kan inte åka och handla ny välling eftersom jag är hemma själv med dotter som har 39 graders feber. Vad göra? Jag letar reda på ett vällingrecept på nätet och kokar egen välling såklart. Den smakade ungefär som rinnig mannagrynsgröt och blev väl inte en höjdare hos L men hon drack den i alla fall. Recept finns här. Muggen målade jag när jag gick på porslinsmålningskurs en gång innan barnen kom till världen. Jag målade den till maken och det står I love you soooooo much på den. Mina S såg ut som femmor då så alla tror det står 5000000 much på den.
Med fyra frysar kan jag storbaka igen. Jag gick ut lite löst med läfsor. Recept finns här. Vi har inte satt igång den nya frysen än av en anledning. Den ska stå i källaren där det just nu står en tom lagerhylla som ska bytas bort mot en julklapp till L. Jag tjatar och tjatar på bytaren men hon hör aldrig av sig. Nu har jag tröttnat på att tjata så lagerhyllan ska in på annonsen i den lokala tidningen den här helgen eller nästa. Grejen till L finns att köpa på Ikea för 300 kronor. Än så länge lyser frosten med sin frånvaro så gurkorna och chilisarna får vara kvar ute. 3 chilisar och 3 gurkor hade mognat idag. =)Igår natt gick M:s abonemang på Tre ut så han stegade iväg till Telia och skulle skaffa dom istället. Jag hade skrivit under en fullmakt eftersom jag stod som ägare till M:s nummer. M ska nu stå som ägare själv. Men den gubben gick inte. Jag var tvungen att vara med och visa upp mitt leg. =( M var jättesur och jättearg och gapade och skrek. Hans mobil gick ju inte. Så jag fick ta med L och M till det stora köpcentret på andra sidan stora staden och Telia butiken. L var feberfri igår hela dagen. Men var hostig och jättesnuvig och hemma från skolan. Nu ikväll har hon fått feber igen. =( Jag sa till M att då får du köpa kaffebröd för jag har inga pengar. Vilket han lovade. L hörde att jag inte hade några pengar och hämtade sin plånbok och gav mig tre kronor. Här har du mamma sa hon, jag har massor med pengar (29 kronor). =) Gullunge. Tjejen i Telia butiken flörtade med M. =) När vi kom till kondiset flörtade killen på kondiset med M också. =) Så jag sa till M att det var bara att välja. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Gjort rabarberdricka av sista rabarbern ur frysen.  2 Gjorde rabarberpaj på silresterna från nummer 1.  3 Bakat sirapslimpa och apklimpa ...